Magyar Teátrum Sátor Tusványoson

Egyéb

A Magyar Teátrum Sátor 2014. július 23-án nyitja meg kapuit. Házigazdák: Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára, Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója és Németh Kristóf, a Budapesti Játékszín igazgatója.

A korábban jól bevált és sikeres szerkesztési elvet követve idén is lesz Teátrumi Mocorgó gyermek játszóház és szakmai beszélgetés. Ez utóbbi során az alábbi témákat vesszük sorra: Zene és színház, A kortárs magyar dráma, Színház és fiatalok. A beszélgetőpartnerek között egyaránt találkozhatunk ismert művészekkel (Kiki, Unger Balázs, Szomor György) és a témákban jártas szakemberekkel (Pálffy István, Fekete Péter, Szabó László, Radnai Péter, Németh Kristóf, Székely Csaba, György Attila).

A tavaly új színfoltként megjelenő kiállítás idén sem maradhat el. Ez alkalommal a Magyar Művészeti Akadémia ?Bizánctól Csíksomlyóig? című passiótörténeti kiállítását tekinthetik meg a fesztiválozók.

A programok közül nem hiányozhat a zene és a színház sem. Első nap a Cimbaliband, Kiki és Szomor György fog koncertet adni, majd pénteken érkezik Tompos Kátya is.

Vendégünk lesz a Békéscsabai Jókai Színház és a József Attila Színház. Mindannyian zenés-prózai darabokkal készülnek, melynek során megelevenedik Karády Katalin és Munkácsy Mihály élete.

A koncertek után csütörtök este a Magyar Teátrum Kvíznight során játszani fogunk. Kiderül ki mit tud a magyar színjátszásról. Az utolsó két este a magyar zenéké és a bulié lesz a főszerep.