A Magyar Klipszemle a magyar vonatkozású zenei videók szakmai versenye. A döntő programjai négy teremben zajlanak majd az Akváriumban, idén támogató partner az NKA Hangfoglaló Programja. A NagyHallban lehet megtekinteni a versenyfilmeket és itt lesz a díjátadó is. A KisHallban offprogram lesz, a Petőfi Pódiumon a korábbi shortlistes előadók közül jó néhány akusztikus koncertet ad, a VOLT Lokálban pedig afterbulit tartanak.

Az idei zsűriben Cseh Renátó látványtervező, Éder Krisztián fotográfus, Fodor Máriusz zenész, Galler András Indián rendező/kaszkadőr, Inkei Bence újságíró, Kovács Eszter rendező/art direktor, Köbli Norbert forgatókönyvíró, László G. Gerzson zenei és programigazgató, Pálfi György filmrendező, Péterfy Bori énekes-színész, Virág Anikó stylist, divatszerkesztő és Miki357 fotós, kliprendező kapott helyet. A zsűri először 120-150 klipre szűkíti a klipek listáját, majd kategorizálják a kisfilmeket. Tizenöt kategóriában hirdetnek győztest, a közönség pedig szeptember 16-tól 25-ig voksolhat.

2016-ban már egy év terméséből érkezett be 534 nevezés,
ekkor a fődíjas a Csaknekedkislány Tihany című klipje lett.

A fődíj egy másfélmillió forint értékű eszköz- és erőforrás-támogatás, a szervezők különdíja egy egynapos stúdió- és eszközhasználat. Az NKA Hangfoglaló Program különdíja a legjobb magyar nyelvű produkciónak egy 400 ezer forint értékű támogatás, szintén különdíj egy fellépési lehetőség a következő CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon. A díjak között szerepel még 150 ezer forint értékű vodka, a Recorder magazin különdíja pedig exkluzív anyag az újságban.

„A klip a vizuális kultúra legizgalmasabb része lett a nyolcvanas-kilencvenes években, ebben a műfajban mindent ki lehet próbálni” – mondta Köbli Norbert zsűritag a sajtótájékoztatón. Kovács Eszter azt emelte ki, hogy a jó klip három-négy percben képes elmesélni egy teljes történetet. László G. Gerzson hozzátette: a klipgyártás él és virul a világban, és manapság sokkal több készül, mint régebben, egy világsztár előadó akár kéthetente is megjelentet egy-egy új kisfilmet.

A harmadik Magyar Klipszemlére 665 nevezés érkezett, és a Volkova Sisters nyert
Bulletproof kisfilmjével, melyet az énekesnő Berger Dalma rendezett.

A Magyar Klipszemle célja az induláskor egy olyan független rendezvény létrehozása volt, amely az alkotások művészi értékét széles vásznon mutatja be a média, a szakma és az érdeklődők felé.

A negyedik klipszemlét a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közösen rendezik meg. Nevezni a Klipszemle honlapon lehet, információk a rendezvény közösségi oldalán is olvashatók.