fbpx

Még lehet nevezni a Blue Danube Filmfesztiválra

A szervezők short, super short, animáció, dokumentumfilm, kísérleti film és egyperces kategóriákban várják az alkotásokat október 12-ig.

A fesztivál különlegessége, hogy Ausztriában és Magyarországon egyidőben, online zajlik. A közönség november 20. és 29. között nézheti meg majd a filmeket a www.bluedanubefilmfestival.com oldalon egy mozijegy áráért. Ezen kívül a nyertes műveket Bécsben a Collegium Hungaricumban, és Budapesten az Art+Cinema moziban is vetítik majd.

Versenyen kívül látható lesz a többször Oscar-díjra jelölt Yorgos Lanthimos tavaly készült, Nimic című rövidfilmje. 

Idén először egyperces filmekkel is lehet nevezni. Ezek a fesztivál ideje alatt egy ingyenes augmented reality (kibővített valóság) alkalmazás segítségével forint- és euróbankjegyeken is megjelennek. Az AR-technológia lehetőséget nyújt arra, hogy az egypercesek nyomtatott lapok oldalain videóként is elérhetővé váljanak. 

A Blue Danube Filmfesztivál célja a független filmkészítők népszerűsítése. Teret kíván adni a kreativitásnak és a kísérleti szellemnek. A továbbjutókat, mintegy 80 filmet bírál el a szakmai zsűri és díjazza a hat kategória legjobb alkotásait, emellett egy diákzsűri is dönt az általuk legjobbnak ítélt mozgóképről.

Nyitókép: jelenet a tavalyi év legjobb rendezés díját elnyert alkotásból, Molvay Norbert Jövő szerdán című rövidfilmjéből

A rovat további cikkei