A Snétberger Zenei Tehetség Központ, Snétberger Ferenc által Felsőörsön létrehozott, a rendes iskolai képzés mellett működő, komplex módszertannal rendelkező zenei tehetség támogató intézmény, hátrányos helyzetű gyermekek képzésére.

Jelenleg a nyáron induló 10. évfolyamukba keresnek fiatalokat, akik lehetőséget kapnak arra, hogy jazz- és klasszikus zenei tanulmányokat folytassanak a Központ diákjaként. A képzés az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásának köszönhetően – beleértve az utazást és ellátást is – teljesen ingyenes.

Fotó: Raffay Zsófi

A Snétberger Ferenc gitárművész vezetésével működő programban elismert művészek és kiváló mentorok dolgoznak azon, hogy a diákok a tárgyi tudás mellé reális pályaképet, jó önismeretet és elérhető célokat kapjanak. Évente átlagosan százórányi fellépésben vállal közreműködést a Snétberger Alapítvány, lényeges tapasztalatszerzési lehetőséget teremtve ezzel a fiatal tehetségek számára.

A jelentkezőket Snétberger Ferenc hallgatja meg. Az első meghallgatás Budapesten lesz február 29-én. További információk: www.snetbergercenter.org/.