76 éves korában meghalt O. J. Simpson amerikaifutball-játékos és színész. Az egykori sportoló rákbeteg volt.

O. J. Simpson sits in Superior Court in Los Angeles 08 December 1994 during an open court session where Judge Lance Ito denied a media attorney's request to open court transcripts from a 07 December private meeting involving prospective jurors. Final selection of alternate jurors by attorneys in the double murder case is expected later this afternoon. (Photo by POOL / AFP)
O. J. Simpson Los Angeles-i tárgyalásán 1994-ben. Fotó: Pool / AFP

„Április 10-én édesapánk, Orenthal James Simpson feladta a rák elleni küzdelmet” – közölte O. J. Simpson családja az amerikaifutball-játékos és színész közösségi oldalán. A közlemény szerint élete végső pillanataiban gyermekei és unokái vették körül. A családja egyúttal arra kért mindenkit, hogy tartsák tiszteletben gyászukat.

O. J. Simpson, akit a sportrajongók a Buffalo Bills NFL-csapat játékosaként ismerhettek, 76 éves volt. Színészként is kipróbálhatta magát, a vígjátékok kedvelői a Csupasz pisztoly-filmekben láthatták, de feltűnt a Pokoli torony című katasztrófafilmben is. Nevét azonban akkor ismerte meg igazán a világ, amikor megvádolták egykori felesége, Nicole Brown és annak barátja, Ron Goldman meggyilkolásával. A gyilkossági per a világ minden pontján címlapokra került, a rendfenntartó szervek elől való menekülését élőben közvetítették: közel 100 millióan követték élő adásban a médiatörténeti jelentőségű autós üldözést. De szintén hatalmas port kavart az is, amikor 1995-ben felmentették az emberölési vád alól. 

2007-ben viszont elítélték fegyveres rablásért, miután jogtalanul igyekezett visszaszerezni néhány saját sportereklyéjét, és ez végül emberrablással végződött.

Az egykori amerikaifutball-sztár élete utolsó évében prosztatarákkal küzdött.