fbpx

Meghirdette új évadának programját a Szegedi Szimfonikus Zenekar

Meghirdette 2022/2023-as évadának programját a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a két esti, valamint a két szombat és vasárnap délelőtti koncertsorozatra hétfőtől válthatók és újíthatók meg a bérletek.

Az esti sorozatokra váltott hangversenybérletek hét koncertre érvényesek. A tetszés szerint választott Vaszy- vagy Fricsay-bérlet hat zenekari koncertjéhez kapcsolódik a dómban megrendezendő Bónusz hangverseny.

Az esti koncertek névadói, Vaszy Viktor és Fricsay Ferenc Szeged 20. századi zenei életének meghatározó alakjai voltak. A két hírességről elnevezett koncertsorozaton a magyar karmestereken kívül külföldi művészek is vezényelnek.

Az esti koncertsorozatok október 25-től keddenként 19 óra 30 perckor kezdődnek a Szegedi Nemzeti Színházban. Ezeken kívül szombatonként és vasárnaponként délelőtt tíztől és déltől tartanak koncerteket a Korzó Zeneházban. A szombati műsorokat gyermekeknek szervezik. A szombati és vasárnapi bérletek négy hangversenyre szólnak.

A Szegedi Szimfonikus Zenekar az előző szezonban tartalmas évadot zárt, és két esztendő után valamennyi bérletes koncertjét az eredeti időpontban meg tudta tartani. Az együttes játszott a Szegedi Nemzeti Színház zenés produkcióiban, a Szegedi Kortárs Balett előadásain az országban több helyen, ahogy koncertjeivel ellátogatott számos nagyvárosba is.

Az évad részletes programja és a hangversenyek időpontjai a symph-szeged.hu oldalon tekinthetők meg.

Fotó: Krisztin Német István

A rovat további cikkei