A jazztrombitás-zeneszerző, Barabás Lőrinc az Irie Maffia korábbi tagjaként, a Random Szerda-estek arcaként és szólóművészként is jól ismert. Olyan művész, aki megújulni képes, és sokféle zenét művel jellegzetes, felismerhető hangon. Szólóestjein elektronikával, billentyűkkel lép fel, a quartetben most a klasszikusabb jazz stílusát mutatja fel, és számos alkalommal közreműködik más előadók produkcióiban is. „Minden lemezem az épp akkori Lőrinc lenyomata” – mondta egy interjúban.

Olvastad már? „Megkértem apámat, vigyen el a zeneiskolába”– Beszélgetés Barabás Lőrinccel

Az Open című lemez öt számát külön-külön és egyben is lehet hallgatni. A Hello sodor magával, az All Around és a Tuning experimentális hangú muzsika. A címadó Open zenei csúcs, hatalmas energiával játszanak össze a tagok. A záró Chain esti hangulatot áraszt, a számban a trombita sordinóval szólal meg. Ez az a dal, amely bizonyára sokaknak a kedvence lesz.

Az együttes július 22-én, az A38 Hajón mutatta be a lemezt, amely most már elérhető a YouTube-on és a legnépszerűbb zenemegosztókon (Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer, iTunes).

Kiemelt kép: Galgóczi Németh Kristóf