Az albumon 12 dal szerepel, melyek mindegyike rendkívül személyes. A lemez egy hosszú utat mesél el a régi én elengedésétől a sikerek megélésén, a mély depresszión keresztül az új szerelem megtalálásáig, túl a kijózanodáson.

A korong egyik érdekessége, hogy először tűnik fel rajta a két közösen írt dal Schoblocher Barbarával, a Blahalouisiana énekesnőjével: a Dance with the Devils, illetve a Glowing Pink Rosé.

A country és blues ihlette dalok mellett az énekes-dalszerzőtől ismert borongósabb, klasszikusabb hangulatú szerzemények is helyet kaptak a lemezen, így a hallgató amellett, hogy még árnyaltabban láthatja Apey komplexivitását, magának is könnyebben találhat kedvenc dalt a stílusok keveredésének közepette.

András korábban így mesélt az albumról: „Mindegyik lemezem személyes volt, és nyilván mindig a legfrissebbre mondja az ember, hogy »na, ő az!«, de ez a darab valahogy tényleg más. Az elmúlt években annyi minden történt velem, hogy nehezemre esett a nagyját feldolgozni. (…) A lemez végigkíséri életem legdrasztikusabb változásainak tizenkét hónapját tizenkét dalban. Mindegyik picit máshogy szól, mindegyiken picit valaki más vagyok még, szerelmes vagyok, dühös vagyok, boldog vagyok, kiégek és felállok újra, és alig győzöm kivárni, hogy ezeket a számokat megoszthassam a világgal. Ez a változásaim könyvének első fejezete, és most hihetetlenül boldog vagyok, de még sokat kell dolgozzak rajta. Nekem ez egy kiváló lehetőség arra, hogy újrakezdhessem, újraindíthassam önmagamat 32 évesen, hogy sokáig tudjam még ezt csinálni.”

A lemezt itt lehet meghallgatni.

Nyitókép: Áron András, fotó: Bodnár Dávid