fbpx

Megújul a Kaposfest

Nevében és a tartalmában is megújul a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál.

Az eseményt 2020. augusztus 13-tól már Kaposfest – Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivál néven rendezik meg a somogyi megyeszékhelyen. Magyarország egyik legjelentősebb kulturális fesztiváljának célja a rendezvény hazai és nemzetközi láthatóságának növelése, az oktatás, a nevelés és a társadalmi szerepvállalás erősítése.

A Baráti Kristóf hegedű- és Várdai István csellóművész által vezetett esemény igazgatója 2020-tól Hornyák Balázs fuvolaművész, művészeti menedzser lesz. A rendezők jövőre új helyszínekkel, innovatív összművészeti produkciókkal, világsztárokkal várják a közönséget.

A műsoron a komolyzenei koncerteken kívül igényes jazz és könnyűzenei produkciók is helyet kapnak, lesznek képzőművészeti kiállítások, összművészeti performanszok, műhelybeszélgetések, mesterkurzusok, szakmai előadások, a kísérőprogramok erősen kapcsolódnak a koncertek, előadások tematikájához.

A fesztivál szervezői fontosnak tartják, hogy az egyhetes programsorozatban a fiatal korosztályhoz szóló gyermek- és családi rendezvények is helyet kapjanak. Szeretnék, ha a minőségi kultúra – a fesztivál törzsközönsége igényeinek figyelembe vétele mellett – szélesebb rétegekhez is eljutna.

A fellépőkről és a fesztivál új programjairól tavasztól szolgálnak részletes információkkal.

A rovat további cikkei