Megvannak a Kaszás Attila-díj jelöltjei

Egyéb


kaszas_staj01_330x330.png
Pokorni Zoltán és a Schneider Zoltán

Az idei Kaszás Attila-díj jelöltjeit bemutató sajtótájékoztatón Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere bejelentette, hogy Pogány Judit, az Örkény István Színház, Schneider Zoltán, a Radnóti Miklós Színház és Nagy Alfréd, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művésze került a szavazási eljárás harmadik körébe. Vasvári Csaba, a Mozaik Művészegyesület alelnöke felidézte, hogy idén az 38 színház nevezte be társulati tagját a versenyre.

 

Pokorni Zoltán polgármester elmondta, hogy a három nomináltra április 14. és június 12. között lehet szavazni az interneten, a www.kaszasattiladij.hu oldalon, május 12-től június 12-ig pedig telefonon és sms-ben is. A szervezők kiemelték, hogy az MTV egy hónapon keresztül sugározza a három jelöltet bemutató kisfilmeket, és a Kaszás Attila-díjat népszerűsítő hirdetésekkel is kampányolnak a jelöltek mellett.

 

Az idei év különlegessége, hogy a május 8-ai gálaestet megelőzően egy háromnapos minifesztivált is tartanak a Győri Nemzeti Színházban ? mondta el Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója. Az előadások a jelöltek színházából érkeznek, a szervezők a darabok címét később hozzák nyilvánosságra.

 

?Azt hittem, hogy ez a díj fiataloknak való. Döbbenten ülök itt? ? mondta el Pogány Judit, az Örkény István Színház művésze, aki hozzátette: azért is nagyon megtisztelő a nomináltak között lenni, mert ez egy szakmai elismerés is.

 


nagy_alfred_250x250.png
Nagy Alfréd

?Számomra még hihetetlenebb, nem számítottam rá, hogy ilyen illusztris társaságba keveredtem. Nagyon örülök ? ennyit tudok mondani? ? mondta el Nagy Alfréd, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művésze. Korábban már Nemes Levente és Mátray László is díjazott volt az erdélyi teátrum művészei közül.

A korábbi években Szarvas József, Nemes Levente, Mátray László, Mucsi Zoltán, Bányai Kelemen Barna és Borovics Tamás vehette át a rangos elismerést.

 

A Kaszás Attila-díj támogatója a Mozaik Művészegyesület, a Hegyvidéki Önkormányzat, a Raifeissen Bank, a Magyar Művészeti Akadémia, a Nemzeti Kulturális Alap, az ACG Reklámügynökség, a Győri Nemzeti Színház, a Kultúra.hu, a Heti Válasz, az MTVA Zrt. és a Magyar Nemzet.

Fotók: Sárközy György/hegyvidek.hu