Az idei rendezvény kiemelt kiállítása lesz Marc Ange dizájner Egy rendkívüli világ (An Extraordinary World) című tárlata. Az egykor luxusautók tervezésével foglalkozó francia-olasz művész enteriőrjében a gyermekkori félelmeiből, álmaiból és friss élményeiből táplálkozó bútordarabok kapnak helyet. A tervezővel személyesen is találkozhatunk.

Emellett a három nap alatt a Lakberendezők Országos Szövetségének (LOSZ) és a S/ALON kreatív csapatának köszönhetően nyolc lakberendezési dizájnstílussal is megismerkedhetnek a látogatók.

„Idén úgynevezett élő moodboardokkal szeretnénk meglepni a hazai dizájnrajongókat. Ezek a hangulatmontázsok egy-egy stílus esszenciáját ragadják meg egyetlen képbe sűrítve… Olyan lesz, mintha egy életnagyságú lakberendezési magazin fotóit nézegetnénk” – mondta Ács Erzsébetet, a LOSZ elnöke.

A fiatal tehetségek számára az idén tervezői pályázatot hirdettek, és a 12 nyertes pályázónak a lakástrend-kiállításon lehetősége nyílik önálló enteriőrökben megvalósítani egyedi tervezői koncepcióját. Mindezek mellett a kiállítás kiemelt szakmai partnereként a Magyar Divat & Design Ügynökség idén is 26 hazai tervező és márka megjelenését támogatta.