fbpx

Milyen az idei lakástrend?

Péntektől vasárnapig látható a S/ALON BUDAPEST lakástrend-kiállítás a Papp László Sportarénában, ahol a 140 enteriőr mellett installációk, valamint magyar és külföldi tervezők munkái várják az érdeklődőket.

Az idei rendezvény kiemelt kiállítása lesz Marc Ange dizájner Egy rendkívüli világ (An Extraordinary World) című tárlata. Az egykor luxusautók tervezésével foglalkozó francia-olasz művész enteriőrjében a gyermekkori félelmeiből, álmaiból és friss élményeiből táplálkozó bútordarabok kapnak helyet. A tervezővel személyesen is találkozhatunk.

Emellett a három nap alatt a Lakberendezők Országos Szövetségének (LOSZ) és a S/ALON kreatív csapatának köszönhetően nyolc lakberendezési dizájnstílussal is megismerkedhetnek a látogatók.

„Idén úgynevezett élő moodboardokkal szeretnénk meglepni a hazai dizájnrajongókat. Ezek a hangulatmontázsok egy-egy stílus esszenciáját ragadják meg egyetlen képbe sűrítve… Olyan lesz, mintha egy életnagyságú lakberendezési magazin fotóit nézegetnénk” – mondta Ács Erzsébetet, a LOSZ elnöke.

A fiatal tehetségek számára az idén tervezői pályázatot hirdettek, és a 12 nyertes pályázónak a lakástrend-kiállításon lehetősége nyílik önálló enteriőrökben megvalósítani egyedi tervezői koncepcióját. Mindezek mellett a kiállítás kiemelt szakmai partnereként a Magyar Divat & Design Ügynökség idén is 26 hazai tervező és márka megjelenését támogatta.

A rovat további cikkei