Lázár Domokos fontos szereplője a hazai könnyűzenei életnek: nemcsak az Esti Kornél alapító tagja, dalszerző és producer, de óriási hatással is van a többiekre, segít, inspirál és mentorál, meghatározó katalizátor számos induló zenekar életében.

2019 óta testvérével alkotja a Lázár tesók duót, a formáció Hullámtörés című nagylemeze egy évvel ezelőtt jelent meg. A PopTextus Podcast új adásában Szabó Istvánnak mesélt a dalszerzésről a Másnapos dal című felvétel apropóján.

Lázár Domokos számára a dalszerzés különleges kihívás, amely aprólékos munkát igényel. „Mindig jobbat akarsz csinálni az előző dalodnál, engem is ez hajt előre. Ugyanakkor sokszor kész a zenei alap, kész az énekdallam, de a szöveg még mindig várat magára. Ilyenkor stresszelek, és dühből folytatom az alkotást. Nekem működik! Ez olyan, mint egy vizsgahelyzet, ahol néhányan összeroppannak a határidők és a vizsga súlya alatt, engem azonban inspirál ez az élethelyzet. Jó hatással van rám, ha van határidő” – árulta el Lázár.

Bár Domokos testvérével az Esti Kornél zenekarban is együtt zenél, néhány éve duót alapítottak, különleges atmoszférájú dalaikban pedig szabad és kísérletező zenét álmodnak. „Más dolgokat hoz elő belőlem ez a felállás: ketten vagyunk Ágostonnal, 29 éve ismerem, az öcsém. Más dinamika van két testvér között, mint egy hat tagból álló zenekarban, ahol mindenkinek más háttere és más története van” – mondta.

A teljes beszélgetés a PopTextus hivatalos podcast felületein érhető el.

Nyitókép: Lázár tesók. Forrás: a duó Facebook-oldala