A Miskolci Nemzeti Színház kapta a Miskolci Múzsa Díjat

Egyéb

(MTI) - A Miskolci Múzsa Díjat immár hatodik alkalommal ítélték oda, az elismerést azok kaphatják, akik a város hírnevét határon innen és túl egyaránt növelik alkotásaikkal, művészi produkcióikkal, munkásságukkal - mondta Patkó Gyula, a Miskolci Múzsa Díj Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki egyúttal a Miskolci Egyetem rektora is.
    A döntnökök indoklása szerint az ország első kőszínháza és mindenkori társulata kitartó munkával évről évre sikereket  
könyvelhet el, ezt jelzi közönségének hűsége is.
    Tavalyi nézőszáma alapján a Miskolci Nemzeti Színház a vidéki teátrumok között az első, az ország 48 színháza közül pedig az ötödik egy hetilap által összeállított listán. A statisztika szerint több mint 154 ezer látogatója volt az elmúlt évadban a miskolci színház előadásainak.
    Eddigi munkásságukat ismeri el ez a díj, amelyet a kuratórium egyhangú szavazással ítélt oda - hangsúlyozta a kuratóriumi elnök.
    Az utóbbi évek kedvelt produkcióiból összeállított péntek esti ünnepi gálán a színház valamennyi tagja fellépett, a legfiatalabbtól a legidősebbig. Ebből az alkalomból láthatta a közönség először együtt a színpadon az örökös tagokat.
    A gála műsora az 1823-ban alapított teátrum múltjának, jelenének és jövőjének folyamatosságát műfaji sokszínűséggel kívánja jelképezni - mondta Balogh Csilla, a színház szóvivője.
    Részleteket adtak elő el az elmúlt évtizedek legjelentősebb produkcióiból: prózai művekből, operákból, operettekből, musicalekből és balettekből.
    A Miskolci Múzsa Díjat korábban Müller Péter Sziámi, a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál ötletgazdája, Kovács László, a Miskolci Szimfonikus Zenekar karnagya, Marton Éva világhírű operaénekes, a Miskolc Dixieland Band, valamint a miskolci Szinvavölgyi Táncegyüttes és Táncműhely kapta meg.