Bőrlátás címmel nyílt Metzing Eszter második önálló kiállítása az INDA Galériában.

metzing_eszter_enterior_18.jpg
Metzing Eszter egyik alkotása

Metzing Eszter az érintés és a látás egymásba fonódó kapcsolatát formálja tapasztalássá. A kiállított művek leválasztják befogadójukat a látáscentrikus valóság túlterheltségéről, ezzel a periferikusan képződő látványra öntudatlanul rácsodálkozó érzékelésén át beleengedik a látogatót önmaga szövetébe. A látás és láthatóvá válás, a megérintés és megérinthetővé válás kerül a középpontba. A néző megismerni vágyó tapintásával megszünteti a távolságot, amely közte és az alkotások között áll.

A művész néhány évvel ezelőtt talált rá a latexre mint alkotásainak fő anyagára. Ez a kaucsukfa nedvéből kinyert gumi korábban csáplény-installációkhoz, jelenlegi kiállításában pedig egy ősi állapot megjelenítéséhez járul hozzá.

Metzing Esztert 2021-től kezdve az INDA Galéria képviseli, 2022 óta egyaránt tagja a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesületnek és a Magyar Grafikusművészek Szövetségének. Munkái láthatók voltak többek között a LokART és a Bánkitó Fesztiválokon, a Hybridart Space kiállítóterében, az ISBN könyv+galériában, a Nyolcésfél és a Deák17 Galériában. Művei megtalálhatók a Hungarian Art & Business (HAB) gyűjteményében, valamint Kacsuk Péter kortárs magángyűjteményében.

A kiállítás április 26-ig tekinthető meg az INDA Galériában

Metzing Eszter Nem csak a szépre emlékezem című korábbi kiállításáról készült kritikánk itt olvasható.