Április 26. és 28. közt zajlott a budapesti Trafóban a Much – ÚjCirkusz Hétvége című kortárs cirkuszi fesztivál a One Two Many Collective szervezésében.

A fesztivál zárónapján, vasárnap este került sor a Much More Showcase-re, a cirkuszi számok és alkotói koncepciók versenyére, amelynek során rövid újcirkuszi számok váltották egymást a Trafó színháztermében, magyar, angol, lengyel, ukrán, osztrák, cseh és ausztrál versenyzők mutatták meg a zsűrinek munkáikat.

A fődíjas az osztrák Angie Kurz lett, aki a More ösztöndíját kapta, amely magában foglalja a One Two Many Collective egyéves szakmai támogatását, 6350 euró (2,5 millió forint) alkotói támogatást, egy rezidenciaprogramot, egy fellépési lehetőséget a Sziget Fesztiválon, valamint bemutatkozási lehetőséget a 2025-ös Much – ÚjCirkusz Hétvége Fesztiválon.

A Recirquel társulat különdíját Metamorphosis című számáért az ukrán Alisa Astapova kapta, aki jelenleg a Fővárosi Nagycirkusz szakmai együttműködő partnerintézménye, a Budapest Cirkuszművészeti és Kortárstánc Főiskola Színpadi táncos és próbavezető BA szak diákja, cirkuszi táncos specializációval Alisa felkészítő tanárai Angelina Prokhorova levegőakrobatika-tanár és a 2024-ben induló levegőakrobatika-képzés évfolyamvezetője és Fejes Kitty koreográfus, a cirkuszitáncos-képzés évfolyamvezetője voltak.

A versenyen a Fővárosi Nagycirkusz különdíját az angol születésű, jelenleg Budapesten élő és alkotó Georgina Casselsnek adták át Sonder című produkciójáért. A díj része, hogy Georgina próbalehetőséget kap a Fővárosi Nagycirkuszban, illetve felléphet a Cirkuszok Éjszakáján a Fővárosi Nagycirkuszban.