A magyar és a szlovén határtérség 124 településének kulturális örökségéből villant fel értékeket hiteles régészeti, néprajzi, kultúrtörténeti és bibliográfiai adatok alapján az a portál, amelyet kedden online mutattak be Szombathelyen.

A documenta-pannonica.hu címen elérhető honlap elsősorban a Muravidékre és Vas megyébe érkező turistáknak nyújt segítséget útvonaluk tartalmas megtervezéséhez, de hasznos lehet a helytörténet iránt érdeklődők számára is, sőt a tudományos igénnyel összegyűjtött és megszerkesztett tartalmakat az oktatásban is jól használhatják.

Az adatbázisban jellegzetes helyekre, múzeumi tárgyakra, népszokásokra, levéltári anyagokra, neves személyekre, műemléki épületekre kereshetnek rá, de található benne néhány hanganyag – például dal és mese – is.

A honlapon egy interaktív térképen jelölték meg az értékeket, segítségével akár egy többnapos túra, barangolás is megtölthető tartalommal.

A virtuális projektzárón elhangzott, hogy további pályázati forrásokból a honlapot frissíteni, az adatbázist pedig fokozatosan bővíteni szeretnék.

Nyitókép: A bagonyai (Bogojina) templom fényképe