Sokszínű programkínálattal várja a nagyközönséget februárban az Állatkert: hétvégén családi programok lesznek, február második hétvégéjén a Vadak ura családi musicalt mutatják be a Biodómban.

A Fővárosi Állat- és Növénykert csütörtöki közleménye szerint a február 24-ig látogatható Sárkány Éve Lampion Fesztivál keretében szombaton és vasárnap 17-től 21 óráig családi hétvégével várják az érdeklődőket: gólyalábasokkal, arcfestéssel, valamint a sárkányos tematikához kapcsolódó kreatív kézműveskedéssel.

Február 10-én és 11-én a Vadak ura – The Covenant című családi musicalt mutatják be a Biodóm aulájában, látogatóközpontjában. Mindkét nap két-két előadásra kerül sor. A főbb szerepekben többek között Pesák Ádám, Békefi Viktória, Fésűs Nelly, valamint Makrai Pál látható.

A látogatók új állatokkal is megismerkedhetnek, például a matakóval, a nemrég született háromöves tatuval, aki az állatkert közösségimédia-felületein meghirdetett névadó ötletbörze nyomán a Don Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo nevet kapta.

Néhány napja látható már az állatkert nemrégiben érkezett új szibériai tigrise, Agnes is, aki egy csehországi társintézményből került Budapestre. A fiatal, két és fél éves nőstény mellé a tervek szerint hamarosan egy hím is érkezik majd.

A programokról részletes információ a Fővárosi Állat- és Növénykert oldalán található.

A nyitóképen az egy hónapos matakókölyök és anyja, Luna a Fővárosi Állat- és Növénykert Pálmaházában a bemutató napján, 2024. január 1-jén. Fotó: Lakatos Péter / MTI