Művészetek utcája Győrött

Egyéb

 

(MTI) ? Az idén először háromnapossá bővített fesztivál színes képzőművészeti és zenei kínálattal várja a művészetkedvelő közönséget, kreatív programokkal kicsik és nagyok számára egyaránt ? mondta Méhes Zsuzsa, a rendező Városi Művészeti Múzeum kommunikációs munkatársa.

 
A fesztivál első napján, pénteken adták át a nemzetközi Grimm-évhez kapcsolódó meseíró és meseillusztrációs pályázat díjait a nyerteseknek. A pályázó óvodások, általános és középiskolások félezernél több pályaművet küldtek be. A zsűri hetven alkotó munkáját tartotta jutalmazásra érdemesnek, a legszebb mesék a múzeum honlapjára kerülnek, a legsikeresebb képzőművészeti alkotásokat kiállítják.
 
Izgalmas programnak ígérkezik szombaton a Naprendszer megépítése: papírból és drótból modellezik az ügyes kezű fiatalok szüleik és szakemberek segítségével a Naprendszert a Csikóca gyermekműhelyben. Munka közben az állatöv szereplőivel is megismerkednek, a Váczy Péter Gyűjteményben pedig meseillusztrációkat készíthetnek Rékai Lilla képzőművész kiállítása apropóján.
 
A képző-, nép- és iparművészek vasárnap a Művészetek utcájában mutatják be alkotásaikat. A Király utca megtelik sátrakkal, alattuk a korongozás, az üvegékszer- és nyomatkészítés, továbbá a nemezelés, a kosárfonás, a portrérajzolás és a művészeti játékok fortélyait lesheti el a fesztivál közönsége az alkotóktól.
 
Lesznek tárlatvezetések a Goya kiállításon, továbbá Borsos Miklós állandó kiállításán és Máté Gábor fotóművész tárlatán. Szalkai Károly festőművész saját kiállításán tart tárlatvezetést a művészetkedvelőknek a Művészetek utcájában lévő Napoleon-házban.
 
A programot koncertek színesítik: Horváth László gitárművészt szombaton, a Konga City ütőscsoportot vasárnap hallhatja a közönség. A fesztivál a Széchenyi István Egyetem zeneművészeti intézete hallgatóinak hangversenyével zárul vasárnap este.