Művészeti napok Nagycenken

Egyéb

A nagycenki kastély
Forrás: nagycenk.hu

 (MTI) - Meizl Valéria, a szervező Sonare Ifjúsági Kamarazenei Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy a fesztivál a fiatal művésznemzedéknek kíván fellépési lehetőséget biztosítani a történelmi emlékhelyen. A rendezvény Giczy János festőművész kiállításával nyílik augusztus 3-án, majd a Czenki Hársfa Néptáncegyüttes ad műsort az emlékmúzeum parkjában. Másnap Jandó Jenő zongoraművész és az Akadémia Vonósnégyes szólaltat meg Dohnányi- és Mendelssohn-műveket.
  Az augusztus 5-i koncerten Kodály Zoltán előtt tisztelegnek a zeneszerző születésének 125. évfordulója alkalmából. Elhangzik a Kállai kettős, az Adagio, továbbá a Csellószonáta és a Marosszéki táncok Környei Zsófia hegedűművész, Móré László brácsaművész, Maróth Bálint csellista és Jandó Jenő zongoraművész előadásában. Az Ewald Rézfúvós Kvintett Bizet-, Rossini-, Händel- és Borodin-műveket játszik augusztus 8-án.
  Két szlovén vendégmuzsikust, a fuvolista Jasna Nadlest és a csellista Milan Vrsajkovot hallhatja a közönség augusztus 9-én. Koncertjükön Bach-műveket és Kodály szólószonátáját adják elő. A következő este Karel Kosárek cseh zongoraművész és az Akadémia Vonósnégyes Mozart- és Martinu-művekkel  lép a közönség elé.
   Augusztus 11-én az osztrák Martin Rummel csellóművész és Ludmány Dénes brácsaművész közreműködésével pedig Brahms- és Csajkovszkij-szextetteket mutat be az Akadémia Vonósnégyes. A Nagycenki Művészeti Napok programjában a koncertek mellet egy táncelőadás is szerepel. Augusztus 7-én a a dunaszerdahelyi Megyer Néptáncegyüttes műsorát láthatják az érdeklődők.