Múzeumok Őszi Fesztiválja - Dél-Dunántúl

Egyéb

Pécsen a Janus Pannonius Múzeumban ünneplik a Múzeumok Őszi Fesztiválját. A programban részt vesz a Modern Magyar Képtár, a Néprajzi Múzeum, a Régészeti Múzeum, a Természettudományi Múzeum, a Vasváry Ház, a Várostörténeti Múzeum és a Zsolnay Múzeum. Emellett több túrát is szerveznek: Szent Márton tiszteletére, a Jakab-hegyi pálos kolostor romjaihoz, illetve a Mecsekbe.

madeinpecs

Mohácson a Kanizsai Dorottya Múzeumban a helyi tehetségek lépnek fel. Bemutatkozik a Schneider Lajos Művészeti Iskola, a Sokadija tamburazenekar és a Mohácsi Nemzetiségi Néptáncegyesület.


Sásdon a Sásdi Történeti Tékában számos kreatív programmal várják a látogatókat: Sásd török kori várának (Ali bin Daud) mását készítik el agyagból, újrahasznosítható anyagokból építenek fát, valamint a város nevezetes épületeinek megtekintése után közösen festményeket készítenek.

Kaposváron a Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum repertoárja közül válogathatnak a múzeumkedvelők. A Kölyök Múzeum az időszaki kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozásokat tart a gyermekeknek. A programok között szerepelnek a csárdás, a polka és a zepperli oktatása, valamint illemtanórák is lesznek. A szervezők csoportos sétát rendeznek a Rippl-Rónai Emlékházba, melynek során érdekes információkhoz juthatnak a látogatók. A Bőröndmúzeumban többek között jurtaépítéssel, csonttapogatóval és restaurátor-foglalkozásokkal találkozhatnak az érdeklődő diákok.

Csurgón a Helytörténeti Múzeum szervezésében a művészet kiköltözik az utcára, Raksányi Lajos csurgói festő és rajztanár nyomdokaiba lépve. Illetve Múzeum a hátizsákban nevű programsorozat keretében az óvodától kezdve a gimnáziumig kínálnak múzeummal kapcsolatos ismeretterjesztő programokat.

Szekszárdon a Wosinszky Mór Megyeri Múzeum Levelek a frontról 1914-1918 című kiállításhoz hirdet rajzpályázatot, emellett kalandtúrákat és római lakodalmat is rendeznek.

Pakson pedig az Atomenergetikai Múzeum ?Alkossunk együtt!? című pályázatára várják a középiskolások jelentkezését.