Négy komédiát és egy családi musicalt állít színpadra a veszprémi Pannon Várszínház a 2024/2025-ös évadban – jelentette be Vándorfi László, a színház igazgatója a bakonyi vármegyeszékhelyen tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Pannon várszínház.jpg
Fotó forrása: Pannon Várszínház

Az igazgató közölte, az évadot Hrutka Róbert, Kovács Dominik és Kovács Viktor Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című családi musicaljével indítják, amelyet elsőként a Pannon Várszínházban láthat a közönség. Szintén Veszprémben állítják színpadra elsőként Peter Quilter Bestseller című komédiájának háromszereplős változatát, Örkény István halálának 45. évfordulója alkalmából pedig a szerző Kulcskeresők című komédiáját mutatják be. Márton László Jászai Mari feltámasztása című komédiájának középpontjában egy színjátszó szakkört vezető tanárnő áll, aki a darab során egyre inkább azonosul Jászai Marival, különösen Médeia-alakításával. Az évad pedig Molnár Ferenc Játék a kastélyban című komédiájával zárul majd. Az öt előadás közül hárommal – a Bestsellerrel, a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneváljával és a Kulcskeresőkkel – már az idei év első felében, előbemutatóként megismerkedhet a közönség.

 

Halmay Gábor, a veszprémi önkormányzat közjóléti bizottságának elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Pannon Várszínház a tavalyi évben élen járt a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa program lehetőségeinek megragadásában. Jelezte: az önkormányzat a lehetőségeihez képest a jövőben is támogatja a magán fenntartású színházat.

 

A Pannon Várszínház által rendezett Tavaszi Fesztiválon kilenc előadást játszanak, köztük a Valahol Európában, az A szív hídjai, illetve a Boeing, Boeing – leszállás Párizsban című darabok utoljára lesznek láthatók Veszprémben. A kínálatot színesíti a Bestseller előbemutatója és a Veres 1 Színház Tombol az erény című vendégelőadása is.