Színházi és utcaszínházi produkciókkal, családi programokkal és minden eddiginél erősebb koncertkínálattal számolhatnak június 20. és 23. között Nagymaroson a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó vendégei. A nemzetközi és hazai sztárfellépők mellett megjelennek a legizgalmasabb cseh, szlovák és lengyel produkciók is. Lesz táncház, Techno Yoga, elektronikus zenei utazás.

Kosheen zenekar. Fotó: Michal Ivanega
Kosheen zenekar. Fotó: Michal Ivanega

Bombabiztos bandák

A fesztivál legütősebb külföldi produkciója a legendás drum and bass trió, a Kosheen lesz. A nagyszínpadon olyan közönségkedvenc bandák kaptak helyet, mint a 30Y, AWS, Beton.Hofi, Dzsúdló, Elefánt, Irie Maffia vagy a Tankcsapda. Visszatér az Analog Balaton, az Aron Andras & The Black Circle Orchestra, valamint élő zenekari show-val érkezik Co Lee. A Subscribe a Rage Against The Machine Tribute Show-ját hozza Nagymarosra. Alaposan megtáncoltatja a közönséget az Aurevoir., a Brains és a Firkin. A fesztivál zárónapjának programját gazdagítja a Kossuth-díjjal kitüntetett Misztrál együttes.

VéNégy pop az indie-től a post-punkig

Üdítően friss indie-pop szerzeményekkel érkezik Pozsonyból Anika Iris. Csehországot a Tygroo képviseli; balkáni motívumok, fúvósok szimfóniája elektronikus zenével, jazz- és rapelemekkel megbolondítva. A post-punk műfajban utazó, merész gitárriffjeiről híres The Pau Lengyelországból érkezik. Paulina szólóprojektjével végigturnézta Európát, de Izraelben is megfordult, ezúttal a VéNégy Parton fog a húrok közé csapni a fesztivál zárónapján.

Fiatal magyarok

A hazai feltörekvő zenekarok is képviseltetik magukat a fesztiválon, a könnyed fúziós jazztől az elektronikus zenén át a progresszív rock és metalcore műfajáig rendkívül gazdag a kínálat. Érkezik a kisbetűs ünnepnapok és a Hangfoglaló program által felfedezett tehetségek közül a bájos Cserihanna, aki Nagymaroson kezdi első igazi fesztiválszezonját.

Fellép Juhász Zoli, Géem, a Labek & Chrobak, Gorg & Benzol, Selah Vie, Szlimmy és a Vodka For Kids. Visszatér a fesztiválra Barkóczi Noémi Sallai Lászlóval kiegészülve, a Flanger Kids, Lil Frakk, Mehringer, Slapstick?, Sisi, Young B!TE és a Zækar.

A vasárnapi rocknapot a Tengeri Püspök, a Wires, valamint a Woodstock Barbie koncertje teszi teljessé.

Hajnalig

Lesz táncház, a fűzfákkal övezett, vadregényes Duna-parti helyszínen egy szál gitáros produkciók és elektronikus zenei fellépők váltják egymást, OIEE egész estés Dj settel érkezik, de lesz Techno Yoga is, akik egy vadonatúj, daytime nyári kiadással készülnek. A hajnalig tartó bulik sem maradhatnak el, a Be Massive Horizon Partyja a nyitónapot, Ludmilla ütős szettjei a szombati drum and bass napot, míg Spigiboy a zárónapot hosszabbítja meg.