Négynapos programkavalkáddal ünneplik Szolnok születésnapját

Egyéb


abanovakkulturaliskozpont_szolnok.jpg
Aba-Novák Kulturális Központ

(MTI) A Szolnok Napja elnevezésű rendezvénysorozat idén talán minden eddiginél gazdagabb és változatosabb programkavalkáddal várja a látogatókat. A tradíciót az újdonságokkal ötvöző esemény nem titkolt célja a városban élők kötődésének erősítése, ezért kifejezetten a szolnoki értékek megjelenítése a cél ? hangsúlyozta Kállai Mária alpolgármester.

 
A programok a belváros öt különböző helyszínén zajlanak majd. A vasút, a katonaság és a repülés kiemelt hangsúlyt kap a négy nap során ? fogalmazott az alpolgármester, aki az igazgatóhoz hasonlóan kiemelte a helyi civil szervezetek seregszemléjét, a Civil Kavalkádot, az idén negyedik alkalommal, várhatóan mintegy 650 nyugdíjas korú szolnoki részvételével elrajtoló T-City Senior Marathont, a terepasztal kiállítást a helyi vasútállomáson, valamint a Szolnoki Járműjavító nyílt napját.
 
Molnár Lajos Milán, a főszervező Aba-Novák Kulturális Központ vezetője a programokat sorolva kitért az előre láthatólag ugyancsak tömegeket vonzó erős emberek versenyére, a városban két évtizedes múltra visszatekintő lábtenisz sportág művelőinek különleges mérkőzéseire, a romák világát bemutató, színes köztéri tárlatra és az Ezüst Pelikán díj, valamint a díszpolgári címek átadására is.
 
A kulturális központ igazgatója érdekességként említette a helyi motoros repülés 100. évfordulója apropóján a Szapáry útra kitelepülő helyi repülőmúzeum relikviáit ? köztük egy repülőgépet és egy helikoptert ?, a rendezvénysorozat idején közlekedő városnéző kisvasutat, valamint azt a hatalmas "születésnapi" tortát, melyből ? Szolnok 1075-ből származó, első írásos említése előtt tisztelegve ? legalább 936 szelet jut majd a város lakóinak.