Július 11-én Budapesten, a Margitszigeti Szabadtéri Színházban ad koncertet Nemanja Radulović hegedűművész és együttese, a Double Sens, akik az egyik legrangosabb versenyen nyerték el az év koncertfelvételének járó díjat.

Nemanja Radulović hegedűművész. Fotó: Sever Zolak
Nemanja Radulović hegedűművész. Fotó: Sever Zolak

Németország legjelentősebb komolyzenei díja, az Opus Klassik a klasszikus zene legmagasabb szintű kiválóságait ismeri el. Idén is 27 kategóriában választotta ki a zsűri az elmúlt év legjobb lemezeit. Nemanja Radulović hegedűművész és együttese, a Double Sens itt nyerte el az év koncertfelvételének járó díjat. Az elismerést Beethoven hegedűversenyének felvételéért kapta a zenész és együttese.

A szerb hegedűművész július 11-én lép színpadra a Margitszigeten. Nemanja Radulović zenekarával, a Double Sensszel együtt érkezik a főváros szívébe, hogy egy zenei utazásra invitálja közönségét, egyedi interpretációban keltve új életre számos népszerű klasszikus dallamot.

„Szerettem volna egy olyan együttest, amely amellett, hogy szabadon próbál ki művészi dolgokat, amelyben a szabadság és a szeretet az irányadók, két kultúrámat (francia és szerb) is egyesíteni tudja. Nagyon szerencsés vagyok, hogy megtaláltam a zenei családom. A Double Sensszel minden projekt egy felfedezés. A tradicionális zenétől a legújabb Beethoven-projektig, amely a Kreutzer-szonáta átdolgozásával foglalkozik” – mondta el Nemanja Radulović a Margitszigeti Színháznak adott interjúban.

Szintén júliusban ad koncertet a Margitszigeti Színház színpadán Jonathan Tetelman operaénekes. A chilei születésű, New Jersey-ben nevelkedett tenor rendre világhírű zenekarokkal lép fel a legnagyobb operaházak és koncerttermek színpadán. 2023-ban áttörést jelentő teljesítményéért Break-out Artist of the Year díjjal jutalmazta a zsűri Arias című albuma megjelenését követően.