A World Music Charts Europe toplistáján a legjobb 20 lemez között egyetlen magyarként a hetedik, a Transglobal World Music Charts 40-es listáján pedig szintén egyetlen magyarként a 21. helyen listázzák a zenekar új albumát.

A World Music Charts Europe (WMCE) zsűrijében 50 világzenei rádiós szakember validálja a lemezeket, a Transglobal World Music Charts ranglistájának összeállításához a világ minden tájáról származó világzenei szakemberek értékelik az albumokat. Júniusban a Besh o droM Hova lesz a séta? című, március végén a Fonó gondozásában megjelent albuma felkerült mindkét jelentős nemzetközi toplistára.

Az idén negyedszázados jubileumát ünneplő Besh o droM új lemeze tíz, főként magyar nyelven felcsendülő népdalból áll, amelyeket a szomszédos országok dallamaiból, ritmusaiból sodortak össze. A számok mindegyike magán viseli a zenekar széles zenei látószögét. A helyenként rock- vagy drum and bass köntösbe bújtatott dalokat fiatalkoruk meghatározó zenei emlékei ihlették.

A lemezt Jeruzsálemben, Bristolban és Budapesten rögzítették 2023-ban és 2024-ben. Az alkotói folyamatról így vallott egy interjúban Barcza Gergely, a zenekar egyik alapító tagja: „A vázlatokat én Jeruzsálemben gyúrogattam, Ádám meg Bristolban, küldözgettük egymásnak őket neten, csiszolgattuk a dalokat, aztán amikor már jók voltak, mentek a zenészeknek. Nem egyszerű, könnyebb és jobb beülni egy terembe és zenélni, de legalább ma már meg lehet oldani az alkotói folyamatot így is.”