A Zeneakadémia nagytermében olyan szólistacsillagokkal találkozhat a következő évadban a Concerto Budapest közönsége, mint a világ egyik legsikeresebb hegedűművészeként is számon tartott Christian Tetzlaff, a visszajáró zongoraművész, Jevgenyij Koroljov, az idén Opus Klassik díjjal jutalmazott zongorista, Elisabeth Leonskaja, a karmesterként is aktív Thomas Zehetmair hegedűművész, Szergej Krilov hegedűművész, valamint Hatia Buniatisvili, aki ezúttal szintén zongorista testvérével, Gvanca Buniatisvilivel lép majd színpadra.

A Müpába meghirdetett koncerteken a klasszikus repertoár és a kortárs zene is helyet kapott a programban, így például Eötvös Péter Alhambra című hegedűversenyének magyarországi bemutatója és Debussy művei is hallhatók lesznek egy koncerten, Eötvös Péter vezényletével és Baráti Kristóf szólójával. Újra a karmesteri pulpitusra áll Takács-Nagy Gábor, de Muza Rubackyte, Lucas Debargues és Várdai István neve is megtalálható a vendégművészek sorában.

Tovább folytatódnak Keller András zenekarvezető és a Concerto Budapest hagyományteremtő sorozatai is. Magyarország zenei különlegességeire koncentrál a Magyar Kincsek sorozat, melyben fellép többek között Perényi Miklós, Kokas Katalin, Szűcs Máté, Bretz Gábor és Berecz Mihály, a koncerteket pedig Keller András mellett olyan neves magyar karmesterek vezénylik majd, mint Medveczky Ádám, Bogányi Tibor és Kovács János.

Október 23-án a Magyar Kincsek Ünnepe egy egész napon át mutatja be a magyar kultúra sokszínűségét a népi hangszerektől az operetteken át egészen a nagy szimfonikus darabokig, mások mellett Miklósa Erika, Kelemen Barnabás és Várjon Dénes közreműködésével.

A Concerto Budapest ismét a BMC-ben rendezi meg A hallgatás napját, amely a kortárs zenét és a klasszikus darabokat helyezi új megvilágításba, a Hallgassunk Brahmsot! című, kétnapos, négy koncertből álló sorozat pedig a német romantikus zeneszerző munkásságát állítja középpontba.

Jövő év tavaszán ismét lesz Mozart-nap, melynek házigazdája, Takács-Nagy Gábor beavatja a közönséget Mozart zenéjébe, valamint vezényli is a zenekart.

Keller András és a Concerto Budapest 2022 májusában koncerttel tiszteleg a 75 éves Gidon Kremer előtt; a világhírű hegedűművész együttesét, a 25 éves Kremerata Balticát is magával hozza két közös produkcióra.

A Concerto Budapest továbbra is jelen kíván lenni a vidéki koncertéletben, a Filharmóniával együttműködésben számos koncertet ad több nagyvárosban. Továbbra is elérhetők a zenekar bérletei, köztük a Manó sorozat, amely a 3–10 éves korosztály számára kínál zenei kalandozásokat.

A Concerto Budapest gondol azokra is, akiknek nincs alkalmuk és lehetőségük jelen lenni a hangversenytermekben, ezért tovább folytatódnak a zenekar ingyenes online koncertközvetítései is.

Nyitókép: Christian Tetzlaff. Fotó: Focuspoint/Zeneakademia.hu/Giorgia Bertazzi