fbpx

Női üzenetek a zsebben

A sikerhez vezető út sokféle lehet, ugyanakkor vannak olyan gondolkodási és cselekvési minták, amelyekkel könnyebben rá lehet lépni. A Poket és a Telekom együttműködésében megjelenő, Üzeneted érkezett című zsebkönyv 31 elismert nő inspiráló gondolataival segít abban, hogy elégedettebbek legyünk az életünkkel.

Nem könnyű mostanság lelkesnek és pozitívnak maradni. A klímakatasztrófa egyre fenyegetőbb árnyékában épphogy csak fellélegeztünk a koronavírus-járványból, hogy aztán még erősebben csapjon arcul az orosz–ukrán háború letaglózó ténye, a menekültek áradata, a mindenkinek fájó gazdasági szankciók, az elszabaduló árak.

A globális problémákon túl nehéz elmenni amellett is, hogy a nemek közötti egyenlőség kérdésében bőven van még tennivalónk, ha a nők a férfiakkal azonos munkalehetőségekhez, bérezéshez, tudáshoz, oktatáshoz és egészségügyhöz való hozzáférését, valamint a gazdasági és politikai vezetésben való részvételét nézzük.

Ezért is üdvözlendő minden olyan kezdeményezés, amely sikeres és szakmájukban elismert nőket vonultat fel, hogy mintaként szolgáljanak a szélesebb társadalom számára. Ilyen a Telekom és a Poket együttműködésében született, Üzeneted érkezett című kiadvány is, amelyet stílszerűen a nőnapra időzítve mutattak be. Az okostelefon-méretű zsebkönyvbe 31 inspiráló, tehetséges magyar nő gondolatai kerültek be, így minden napra jut egy-egy megfontolandó tanács.

A szerzők az üzlet, a kultúra, a média és a kommunikáció különböző területein értek el kiemelkedő eredményeket.

A kötetben a sikerhez vezető tapasztalatokról, nehézségekről, a kitartás szükségességéről, bátorságról, a máshogy gondolkodás képességéről vallanak. A könyvbemutató beszélgetésen öt szerző, valamint Vecsei H. Miklós, a Poket alapítója vett részt. A kérdező Bombera Krisztina volt, aki maga is írt a könyvbe.

Szabó Melinda, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese a tehetséggondozás és a mentoráció fontosságáról beszélt, a könyvben az önismeret, valamint a folyamatos tanulás és önfejlesztés szükségességéről vall.

Vecsei H. Miklós színész négy éve találta ki a Poketet, azóta közel ötven zsebkönyvet adtak már ki versekkel, novellákkal, történelmi témákról.

Az új könyvvel a női látásmód minél szélesebb körű megismertetése az elsődleges cél, ezért reményei szerint sok férfi kezébe is eljut majd a kötet.

Kováts Adél színésznő, a Radnóti Színház igazgatója a tudás és megosztásának hatalmáról beszélt (és írt a könyvbe). A rivalizálásra épülő berendezkedés helyett az együttműködésben és a szolidaritásban látja a közös sikerek kulcsát.

Kende-Hofherr Krisztina, a TMC Group alapítója, motivációs előadó a Forbes idei listáján a hetedik legbefolyásosabb nő a média kategóriában. Ő a függetlenség megtalálását és megtartását, valamint a szilárd értékrendet emelte ki a megfontolandó sikerkritériumok közül.

Pataki Ági modell és filmproducer a kortalanság, az életkortól független ambíciók és vágyak, a szabad gondolkodás jelentőségét hangsúlyozta. Élő példa szeretne lenni arra, hogy az öregség nem olyan drámai, mint amilyennek képzeljük – fiatalon és idősen is aktív részesei, alakítói lehetünk a saját és a környezetünk életének.

Axente Vanessa modell huszonéves kora ellenére már évtizedes nemzetközi karriert tudhat maga mögött. Szerinte a sikereiben az önismeretének, az öntudatának és a céltudatosságának volt nagy szerepe, ezek segítették abban, hogy már egész fiatalon is jó döntéseket hozzon.

Az előbbiekben említettek mellett még számos hasznos tanácsot, inspirációt találunk az Üzeneted érkezett című zsebkönyvben, amely az ország számos pontján automatákból és a Poket online boltjában vehető meg.

Fotó: Magyar Telekom Sajtókommunikáció

A kötetben Al Ghaoui Hesna, Axente Vanessa, Bombera Krisztina, Cseke Eszter, Csorba Anita, Czakó Borbála, Daria Dodonova, Fiala Borcsa, Friedl Zsuzsanna, Gyurkó Szilvia, Heal Edina, Hegyesiné Orsós Éva, Illés Fanni, Juhász Anna, Kemény Zsófi, Kende-Hoffher Krisztina, Kolonits Klára, Kováts Adél, Kozma Rita, László Krisztina, Molnár Janka Sára, Németh Franciska, Pataki Ági, Pistyur Veronika, Sasvári Anita, Szabó Melinda, Szvetelszky Zsuzsanna, Tomán Szabina, dr. Vásárhelyi Orsolya, Winkler Nóra és dr. Zolnay Judit gondolatait olvashatjuk.

Fotók: Hartyányi Norbert/Kultúra.hu

A rovat további cikkei