Nyári fesztivál a Margitszigeten és a Városmajorban

Egyéb


eucsillagocskak.jpg
EU csillagocskák

 (MTI) - A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon az EU csillagocskák című műsorban a Prima Primissima Díjas Csillagszemű Gyermektáncegyüttes mellett a nagyváradi Csillagocska Tánccsoport is fellép. A jubileumi Kodály-év jegyében folklórprogramot mutat be a két táncegyüttes. Ugyancsak vasárnap a Városmajorban látható A kis herceg című mesemusical.
  A szezon ősbemutatója a Drakula című musical, amelynek zenéjét Mészáros László és Szemenyei János szerezte. A címszerepet Pintér Tibor alakítja, az "ördög hegedűseként" Edvin Marton is fellép a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.
  Ismét látható lesz júliusban a Margitszigeten a Jekyll és Hyde című musical, Frank Wildhorn világsikerű klasszikusa. A Musical Színház felújított előadásában a főbb szerepekben Molnár László mellett Tunyogi Bernadett, Molnár Szilvia, Makrai Pál és Rácz Tibor lép fel. A Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperát 1999-ben vitte színre először a Musical Színház társulata, ezt a darabot is az idei nyári fesztiválra újítják fel.
  A székesfehérvári Vörösmarty Színház és a Budapesti WestEnd Színház közös produkciójában láthatja először a magyar közönség Elton John és Tim Rice Aida című musicaljét, amelynek címszerepét Oláh Ibolyára bízták. A Margitszigeten Szurdi Miklós és Szomor György rendezi a darabot.
  A Budapest Balett június végi Bolero című estjének koreográfiáját Delbó Balázs és Lukács András, a bécsi Staatsoper magántáncosai, Demcsák Ottó, a Győri Balett alapító tagja, és Michael Kropf, a Budapest Balett egyik alapítója és a bécsi Volksoper tánckarvezetője készítette, a produkció a Városmajorban szerepel.