„Take you to the sea” – vallják szerzeményeikről. A Belau lehetőséget kínál. Menedéket a modern világ emberének arra, hogy a zenekar önismeretre invitáló zenéjén keresztül a hallgató elmélyülhessen önmagában, miközben a zenekar által megalkotott modern és elegáns ütemek keverednek az elme nyugalmát örökké remélő szövegekkel. Az inspiráció pedig állandó.

A természet legalapvetőbb elemei, melyek közül számukra a legfontosabb a végtelen tenger és annak ereje.

A formáció négy és fél éves fennállása során számos határon túli sikert könyvelhetett el, ez idő alatt közel 200 koncertet adtak 23 országban, és olyan neves nemzetközi fesztiválokon játszottak eddig, mint a Primavera, az Electric Castle, a Eurosonic, vagy az amerikai SXSW. Az elmúlt években olyan komolyabb rádiók játszották dalaikat, mint a BBC Radio 1, vagy a KEXP, és olyan nemzetközi médiumok írtak róluk elismerően, mint a Billboard, a Clash Music, a The Line of Best Fit, vagy a Ones to Watch, de bekerültek a Café del Mar playlistjébe is. A Belau első lemeze 2017-ben Fonogram-díjat kapott, és tavasszal átlépték az egymillió streamet is az eddigi kiadványaikkal.

A számos pozitív kritikát bezsebelő Colourwave tavasszal jelent meg, az önismeret mélyebb lehetőségeinek kiaknázása felé próbál utat mutatni.

„A Breath az egyik első single volt a lemezről, és egyben az egyik kedvencünk is. Nosztalgikus érzés tölt el minket, hiszen számos izgalmas élményben volt részünk ebben a korszakban. Azon a napon találkoztunk először, személyesen Sophie-val, amikor elkészült a master, szokatlan módon Texasban, hiszen mindkét formáció az SXSW fesztiválon játszott. A dal sikere után szerettük volna, ha lenne egy alternatív verziója, így felkértük az Ohxalát egy remixre, akik egy teljesen új hangulatú dalt készítettek belőle, amely szintén megtalálható lesz az áprilisban megjelenő Colourwave DLX lemezen, ahol több újdonság is helyet kap – mesélte a duó friss kiadványról. A Belau az európai turnéjának elmaradó állomásait 2021-ben a lehetőségekhez mérten pótolja.

Kiemelt kép: Belau