A Nyiss ablakot a zenének kezdeményezést március 30-án indította útnak a zenekar. Két, professzionális hangeszközökkel felszerelt autó járta Budapest utcáit, majd hamarosan átlépték a főváros határait. A zenekar autói az ország közel 100 településén jártak, meglátogattak több mint 20 idősotthont, zenéltek kórházak, iskolák előtt, adtak szerenádot végzősök tanárainak. Májusban a Hyundai kezdeményezésére a zene mellé 200 kg gyümölcsöt is vittek a László Kórház dolgozóinak. Az egészségügyi intézménybe elkísérte az autókat Roby Lakatos világhírű hegedűművész is, aki a covid részleg előtt élőben játszott.

A május végével lezárult akció sikerét bizonyítja, hogy a nemzetközi sajtó is felfigyelt rá. Hírt adott róla a La Guardien, valamint a Reuters hírügynökség videóriportot forgatott az Olajág Idősek Otthonában tett látogatásról. 

A 2020-2021-es évadban kilenc bérletsorozatot mutat be a MÁV Szimfonikus Zenekar a Müpában, a Zeneakadémián, az Olasz Kultúrintézetben, a Festetics Palotában, valamint a Magyar Nemzeti Múzeumban. Emellett számos hazai és külföldi bérleten kívüli előadást terveznek, valamint folytatódnak nagy sikerű családi koncertek is. Második szezonját kezdi a zenekarral Daniel Boico vezető karmester és művészeti vezető. Őt hét alkalommal láthatják a zenekar élén a szezonban. Mellette Takács-Nagy Gábor volt művészeti vezető, Kesselyák Gergely karmester, valamint Csaba Péter állandó vendégkarmester is több alkalommal dirigálja majd az együttest. Az ünnepi évadban meghívták több volt vezető karmesterüket, így dirigálja majd az együttest többek között Gál Tamás és Kollár Imre is.

A 2020-as év az ünnep éve, hiszen a zenekart 75 éve, 1945-ben alapította Varga László, a MÁV akkori vezérigazgatója, akinek meggyőződése volt, hogy a klasszikus zene segít a háború által megtépázott lelkek gyógyításában.

A hazai és külföldi sztárokkal tűzdelt következő évad bérleteinek megváltására természetesen az eddigi bérletesek előnyt élveznek. Ők már június 15-től online újíthatják meg bérleteiket a zenekar weboldalán keresztül. A személyes újításra és új bérletek vásárlására augusztus végén lesz lehetőség.