fbpx

Ők nyerték meg idén a IV. Nemzeti VERSenyt

A Nemzeti VERSeny egész hétvégés szuperdöntőjének végén Ledő Barnabás bizonyult a legjobbnak.

„Ki viszi át a Szerelmet” életműdíjjal tüntették ki Debreczeni Tibort, a Magyar Drámapedagógiai Társaság alapítóelnökét, aki mellett Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára és Szennik Éva, a Magyar Versmondók Egyesületének alelnöke is átvehette a rangos kitüntetést a Nemzeti Színházban.

A 25 döntős versenyző versklipjét és versmondását teltházas közönség nézte végig, és bárki bekapcsolódhatott, sőt vissza is nézheti az előadásokat a Facebookon. A hónapok óta tartó versengésben a zsűri mellett a közönség is döntő szerepet vállalt: a versmondást és a versekre készített videoklipeket több tízezren követték online, és szavazhattak is a nekik tetsző klipekre és versmondókra. Az elmúlt kilenc hónap alatt, három fordulóban, több mint 200 versenyző mérettette meg magát a rendkívüli versenysorozaton: az anyaország mellett a Kárpát-medence minden részéből, Európa-szerte és a tengerentúlról is neveztek a rangos versenyre.

A zsűri

Az élő szuperdöntőn Ledő Barnabás (Budapest, 20 éves) lett az abszolút győztes, aki mind az animációs videoklipjét (Weöres Sándor: Kísértet), mind a versmondását tekintve a legjobbnak bizonyult. A Nemzeti VERSeny második helyezettje Elek Ágota (18 éves, Borszék, Erdély) lett, míg a harmadik Szirmai Marcell (14 éves, Szeged). Különdíjat vehetett át versmondásáért Endes Ábrahám Ákos (10 éves, Csíkszereda, Erdély) és Kenesei-Holics Réka (33 éves, Halásztelek), versklipjéért Bókkon Tímea (30 éves, Budapest), Hegedűs Bori (17 éves, Mosonmagyaróvár) és Mikita Dorka Júlia (20 éves, Budapest). Rajtuk kívül még számos jutalmat átadtak a döntősöknek.

És íme a győztes alkotások:

1. helyezett: Ledő Barnabás

2. helyezett: Elek Ágota 

3. helyezett: Szirmai Marcell

A rovat további cikkei