Az alkotók a filmet a Vimeo oldalán teszik közzé. A film egy fájdalmasan szép elmúlás-történet, melyben a néző Anna és Antal közös életének utolsó nyolc hónapját követheti nyomon. A Hűség két ember összetartozásáról szól: a feleségről, aki Alzheimer betegsége miatt az emlékeit már magában őrzi, és a férjről, aki még emlékszik a közös pillanatokra.

A Hűség nem csupán egy elmúlás-történet, hanem a szerelem révén fontos szerepet kap benne az emberi méltóság megtartása is. Éppen ezért döntöttek úgy az alkotók, hogy a rendhagyó
filmbemutatóval párhuzamosan elindítják a Felejthetetlen Történetek elnevezésű projektet. A film nézőitől olyan különleges történeteket várnak írásban vagy videó formájában, amelyek elsősorban a gondoskodásról és a segítségnyújtásról szólnak. Az alkotók ezzel is az egymásra való odafigyelés jelentőségére szeretnék felhívni a figyelmet. Az összegyűjtött történeteket ünnepélyes keretek között fogják megosztani a közönséggel november 8-án, a méltóság napján. A film nézői az Alzheimer Cafék működését támogatják.

Nyitókép: A Kora házaspár, Antal és Anna, fotó: Szekeres Csaba