A 2005-ben alakult, kortárs kultúrát népszerűsítő egyesület már több alkalommal mutatott be indusztriális és extrém környezetben kiállításokat, művészeti alkotásokat. A www.801.zazee.hu oldalon elérhető online galériát a koronavírus-járvány miatti korlátozások hozták létre; a 8.01 elnevezés számai azt jelzik, hogy a virtuális térben végtelen sok műtárgyat tudnak bemutatni − magyarázta Wettstein Tamás, az egyesület elnöke. A galéria első kiállításán huszonkét képzőművész − szobrász, grafikus, festőművész − két-két munkája kerül a digitális falakra.

A műtárgyak többsége festmény, az online térben Fischer György, Drabik Tamás és Farkas Ferenc szobrait is megjelenítik, és látható lesz Agg Lili kifejezetten virtuális térre készült videómunkája. A művészeti programhoz kapcsolódva Zalaegerszeghez, a ZAZEE egyesülethez kötődő művészek, szakemberek tartanak majd online tárlatvezetéseket.

Március 25-én, a kiállításmegnyitón Wahorn András Munkácsy-díjas képzőművész ajánlja a műtárgyakat a közönség figyelmébe. Április 8-án Filó Vera zalaegerszegi képzőművész, április 15-én pedig Orsós László Jakab, a New York-i Brooklyn Public Library művészeti igazgatója tart tárlatvezetést.     

A live.zazee.hu oldalon elérhető élő közvetítések 20.01 órakor kezdődnek, a kiállítás és a tárlatvezetés megtekinthető lesz az egyesület YouTube-csatornáján is. A finearthotel.hu kiállítás alkotásai március 25. és április 15. között hat teremben és egy videószobában lesznek láthatók. A következő időszakban Frimmel Gyula grafikusművész, majd Kiss Ágnes Katinka alkotásaiból nyílik online kiállítás.

Kiemelt kép: Kiss Ágnes Katinka: Születés.