Folyamatosan készülnek a közönség nélküli koncertek felvételei. Minden héten tíz Kárpát-medencei tehetséges formáció mutatkozik be live streameken, és online folytatódnak a PIM-mel közös zenei-irodalmi crossover estek. Emellett egy hetente jelentkező, a budapesti undergroundot bemutató elektronikus zenei sorozat is indult a fedélzeten Hajónapló Eklektronika néven.

Közel száz felvétel készült el április eleje óta zenei és irodalmi előadásokról az A38 Hajón, amely az elkövetkező időszakban a több százas nagyságrendet is eléri. Ezek közül már visszanézhető néhány a Hajónapló YouTube csatornáján, így például a Grecsó-Hrutka Tandem, a Romano Drom, a Maszkura és a Tücsökraj és a Junkies koncertjei. Az irodalmi előadások közül megtekinthető az Ady Endre-verseket szavaló Lázár Balázs videója, Gubík Ágitól pedig József Attila-verseket hallgathatunk.

Továbbra is online közvetítésekkel folytatódik a Petőfi Irodalmi Múzeum és az A38 Hajó kedd esti crossover-sorozata is: a közönség az A38 YouTube csatornáján követheti élőben a zenei-irodalmi esteket minden kedden este 8 órától. A Beatz x Poe’s spoken word-program Purosz Leonidasz költő-slammerrel és Sárközi Richárd országos slam poetry-bajnokkal indítja a júniust, a stream már elérhető ezen a linken. A júniusi 9-i, irodalmi nagyjaink előtt tisztelgő Árnyjátékok-est Szentkuthy Miklós életébe enged betekintést Hirtling István és Lábodi Ádám színészek előadásával. Szőcs Petra kortárs költő mutatkozik be június 16-án, 23-án Károly Dorina és Izer Janka elsőkötetes szerzők, és a Lépjünk a holdra zenekar érkezik.


nKeb2vaKkgNmCLJ02wzMnmiJvdPajjRzT9Lj9aH9qQtoxLX-VDbCQk1hGzX0zXrE20eQ_d9EdClOz3z266GD3rLtTLMGelEv9TYEXOT6s0tBGRAhXVoWV2l50cgTbkYOz7rn627B
A Carson Coma közönség nélküli koncertje.

Koncertfelvételeken és crossover esteken túl minden vasárnap délelőtt 10:30-tól este tízig követhető a Vasárnapi Iskola programja a Hajónapló Facebook oldalán, egészen július 12-ig. Az online streamfesztiválon minden alkalommal tíz, különböző műfajokban alkotó tehetséges kárpát-medencei formáció mutatkozik be élőben az A38 Hajóról. Az online fesztiválon stílusbeli határok nélkül szerepelnek feltörekvő és bejáratott formációk, a palettán egyaránt szerepel könnyűzene, népzene és jazz is.

A hangszeres koncertek mellett az e-zene rajongóinak szánt új sorozat is indult az A38 Hajó festői Panorámastúdiójában: a Hajónapló Eklektronika minden héten a budapesti underground elektronikus zenei szcéna kiemelkedő alakjait hozza el a közönségnek live actek és DJ setek formájában. A következő adás vendége, a megszállat szintetizátor- és hanglemezgyűjtő Galactic Jackson vinyl only műsorral készül, melynek premiere ma este 19:00-kor kezdődik a Hajónapló YouTube csatornáján és Facebook oldalán. A korábbi fellépők (LAU, Cadik, AIWA és Bergi) videói ezen a linken nézhetők vissza.

Míg a Koncertterem továbbra is bizonytalan ideig zárva tart a látogatók előtt, a korlátozások enyhítésével összhangban június 2-án, kedden kinyit az A38 Hajó Étterme is, amely onnantól rendes nyitvatartási időben, a megfelelő biztonsági intézkedések betartása mellett várja a vendégeket.

Fotó: Chalhoub Emil/A38 Hajó