Opera és olasz konyha

Egyéb

Rossini legnépszerűbb operáját 200 éve mutatták be először Rómában. Az évforduló tiszteletére tartandó tokaji előadást a fesztivál a MÜPA-val együttműködve, az Operaház kiváló szólistáival, Káel Csaba rendezésében állítja színpadra. A mű Beaumarchais vígjátéka alapján készült, mely Mozart Figaro házasságának előtörténetét meséli el.

 

Rossini pazar zenei invencióval, sok humorral, slágeráriákkal ajándékozza meg szereplőit és Mozart művéhez hasonlóan fordulatokban gazdag, káprázatos fináléval koronázza meg az első felvonást. A darab az olasz vígopera jellegzetes szereplőire és szituációira épül fel: az öregedő, fiatal gyámleányát elvenni készülő, lecsúszott nemes, a talpraesett leány, álruhák, szerepcserék, félreértések és cselszövések vezetnek el a kibontakozó megoldáshoz.

 

Az előadás előtt 18.00 órától Gourmet party á la Rossini címmel egy szintén különleges esemény várja az opera és az olasz konyha szerelmeseit. A házigazda Bernáth József mesterszakács és Hollerung Gábor karmester lesz. Aki ezen az estén az opera mellett az igazi olasz életérzésből is szeretne ízelítőt kapni, az válassza ezt a programot, amely a résztvevők összes érzékére hat! Rossini maga is nagy gourmand volt, az ételek iránti szenvedélye szinte egyenértékű volt zeneszeretetével. A legendás zeneszerző alig 36 évesen vonult vissza a komponálástól, egyebek között azért is, hogy az asztali örömöknek hódolhasson.

 

G. Rossini: A sevillai borbély

Szereposztás:

Figaro ? Szegedi Csaba

Rosina ? Megyesi Schwartz Lúcia

Almaviva ? Hanczár György

Bartolo ? Kálmán Péter

Basilio ? Gábor Géza

Berta ? Rácz Rita

 

Közreműködik:

Budafoki Dohnányi Zenekar

Debreceni Csokonai Színház Kórusának Férfikara

 

Vezényel: Hollerung Gábor

 

Díszlet: Szendrényi Éva

Jelmez: Németh Anikó

Rendezőasszisztens: Sylvie Gabor

 

Rendező: Káel Csaba

 

2016. augusztus 19. (péntek), 20:00, Tokaj Fesztiválkatlan

(esőnap: augusztus 20.)