A Budapesti Operettszínház népszerű művészei 2024 januárjától június végéig tartó országjárásuk során számos hazai térségbe elviszik az Operettszínház minőségi, látványos  előadásait.

A Kiss-B. Atilla Kossuth-díjas operaénekes vezette Budapesti Operettszínház már korábban is számos különleges, innovatív és sikeres programot kínált a közönség számára. A teátrum újabb nagyívű vállalása a Kulturális és Innovációs Minisztérium Térségi Kulturális Szolgáltatások Mintaprogramjának keretében valósul meg. A mintaprogram célja olyan komplex, értékalapú és minőségi kulturális szolgáltatások megvalósításának támogatása, amelyek lehetővé teszik a kultúra megélését az érintett térségekben élő magyar állampolgárok számára.

 

Homonnay Zsolt Jászai Mari-díjas színművész, rendező, a színház művészeti vezetője elmondta, hogy programsorozatukban azok a nézők is részesülhetnek a hamisítatlan operettszínházi életérzésből, akiknek nincs, vagy ritkán adódik lehetősége ellátogatni hozzájuk. A színházat jellemző rangos és nívós előadások mellett ugyanis a teljes színpadtechnikát és a varázslatos látványvilágot is a színház biztosítja, természetesen figyelemmel az egyes helyszínek méretére és adottságaira. A zongorakísérettel vagy többfős zenekarral együtt színpadra lépő szólisták káprázatos jelmezekben varázsolják el a közönséget, akik az egyes állomások során megismerkedhetnek a jövő csillagaival, vagyis a Kiss-B. Atilla és Homonnay Zsolt vezetésével a Színház- és Filmművészeti Egyetemen működő operett-musical szakos osztály hallgatóival is.

 

A Budapesti Operettszínház Cintányéros cudar világ, avagy házhoz megy az Operett! című programsorozatának művészei Bojtos Luca, Bordás Barbara, Fischl Mónika, Kiss Diána, Lévai Enikő, Lukács Anita, Szendy Szilvi, Széles Flóra, Dénes Viktor, Homonnay Zsolt, Laki Péter, Ninh Duc Hoang Long és Vadász Zsolt, valamint a Kiss-B. Atilla és Homonnay Zsolt vezetésével a Színház- és Filmművészeti Egyetemen működő operett-musical szakos osztály hallgatói: Antalovics Péter, Árki Lili Katalin, Bartus Bertalan, Bayer Fruzsina, Fogl Noémi, Kertész Nóra, Lipics Franciska, Nagy Alma Virág, Nagy-Jancsó Júlia, Péntek Fanni, Rácz-Almási Vivien, Szabó Cintia, Szalay Ágnes, Tassonyi Balázs, Tóth Norbert és Vajda Zoltán Richárd.

 

A programsorozat következő állomása február 11-én 16 órakor Kemenesmagasiban, a Kultúrházban lesz.