A biennále az utóbbi négy év kerámia- és porcelánművészetének eredményeit mutatja be, hiszen a legutóbbi quadriennáléra 2017-ben került sor. A munkák között kerámiaplasztikák és iparművészeti tárgyak egyaránt megtalálhatók. Összesen 97 művész munkáját értékeli a zsűri. Május 22-én, a megnyitót követően díjátadóra is sor kerül.

„Minden korosztálynak mást és mást jelent a pécsi országos kerámiaszemle. Azoknak is, akik az első, 1968-as bemutatótól kezdve jelen vannak kiállítóként a mai napig, akik a középgenerációhoz tartoznak és azoknak a fiatal pályakezdőknek is, akik most jelentkeztek először. Természetes persze ez, mert több mint fél évszázadot ölel át a magyar kerámia- és porcelánművészet történetében legjelentősebb kiállítássorozat, pedig közben nagy társadalmi változások is voltak. Az bizonyosan kijelenthető, hogy nagy szükség volt és van erre a seregszemlére, amely mindenkor keresztmetszetet adott és most is adhat a hazai kerámia szakma helyzetéről, nemzetközi helyéről, és egyben szembesíti a szakmát önmagával” – írja Fusz György, a kiállítást rendező Kortárs Kerámiaművészetért alapítvány elnöke a katalógus előszavában.

A július 18-ig tartó kiállítás kurátorai Fusz György, Stróhner Márton és Fekete Valéria.

A kiállítás a Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány szervezésében, a Nemzetközi Kerámia Stúdió együttműködésével, a Janus Pannonius Múzeum, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. és a PTE Művészeti Kar partneri támogatásával jött létre.

A kiállításmegnyitót és a díjátadót a Pécsi Galériák Facebook-oldalán, élő videóközvetítés formájában lehet követni május 22-én 12.00 órától.