Összművészeti fesztivál Hajdúböszörményben

Egyéb

(MTI) - 1937-ben az "öreg" hajdúvárosok kulturális és gazdasági megmozdulása volt a Hajdúhét, amelynek rendezői tudatosan törekedtek arra, hogy a múlt és a jelen valamennyi szegletét bemutassák. A hajdúk fővárosában 1994-ben elevenítették fel ismét a programot, amelyen korábban történelmi, néprajzi, egyházművészeti, egészségügyi kiállítás és gasztronómiai bemutató is helyet kapott. Idén augusztus 13. és 20. között is összművészeti fesztivál várja a családokat ? mondta el Sanyó Gyula főszervező.
 

A programok közül kiemelte a koncerteket, amelyek felölelik a rock, a dzsessz, a folk és a könnyűzene műfajait. Itt lesz többek közt a 40 éves Lux Együttes, a Magashegyi Underground, a PG Csoport, ezek mellett grúz és vajdasági magyar tánccsoportok is fellépnek az egyhetes fesztiválon ? tette hozzá.
 
 
A Nemzeti Kulturális Alap által is támogatott Hajdúhétről idén sem fognak hiányozni a gasztronómiai programok és a kiállítások, a családi kiruccanást fogathajtó-, traktorhúzó- és futóversenyek egészítik ki ? tette hozzá Sanyó Gyula.