A legjobbak között szerepel a Balázs Elemér Group, a Cimbaliband, a Besh o droM, a Dalinda és az Ötödik évszak lemeze.

Három különböző kategóriában idén összesen öt fonós lemezt jelöltek Fonogram-díjra.

Az év hazai jazzalbuma vagy hangfelvétele kategóriában a Balázs Elemér Group Celebration 20&10 című jubileumi albuma, az év hazai kortárs szórakoztatózenei albuma vagy hangfelvétele kategóriában a Cimbaliband Gipsy Fushion című lemeze, az év hazai világ- vagy népzenei albuma vagy hangfelvétele kategóriában pedig három lemez, a Besh o droM 20 című jubileumi albuma, a Dalinda Átjárók című lemeze és az Ötödik évszak Ne rejtsd el című albuma szerepel a jelöltek között.

„A Fonogram-díj célja, hogy elismerje a hangfelvétel-kiadás kiemelkedő sikereit létrehozó művészek és kiadók tevékenységét, valamint azokat a hangfelvételek előállításához szükséges tevékenységeket – illetve azok művelőit –, amelyek zenei életünket és a hangfelvétel-kiadást előreviszik, illetve olyan új és eredeti produktumokat hoznak létre, amelyek a szakma képviselői és a közönség előtt kiemelkedőnek minősülhetnek” – írja a Fonogram.

A kiadók által nevezett számos album közül a MAHASZ kategóriánként először a jelölteket hozza nyilvánosságra. Az április 24-én megrendezendő Fonogram-napon kategóriánként ezek közül a jelöltek közül kerülnek majd ki a kategóriagyőztesek. 

Nyitókép: Horváth Alexandra és a Cimbaliband, fotó: Fonó