A bérlet első koncertjén, szeptember 28-án a francia avantgárd egyik meghatározó alakjának, Francis Poulenc zeneszerző egyik jelentős alkotását, a Stabat Matert mutatják be a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar és a Cantemus Vegyeskar előadásában, Szabó Soma karnagy vezényletével, a szólókat Rendes Ágnes, a debreceni Csokonai Színház művésze énekli majd. A kórusbérlet második, Találkozások című előadását november 9-én tartják, ezen mai szerzők, többek között Gyöngyösi Levente, Ott Rezső, Vajda János, Orbán György, Szokolay Sándor és Tóth Péter kórusműveit adják elő.

Talamba Ütőegyüttes

A harmadik hangversenyre 2020. február 22-én kerül sor, amelyen a szervezők hamisítatlan „Cantemus-farsangot” varázsolnak a színpadra. A koncerten a kóruscsalád valamennyi együttese, színes és érdekes műsorral lép fel. Április 4-én, a negyedik bérleti előadáson Johann Sebastian Bach János passiója hangzik majd el az Anima Musicae Kamarazenekar és a Cantemus Vegyeskar előadásában, Szabó Soma vezényletével.

A 2019/2020-as évad zárásaként május 23-án az ország egyik legtöbbet foglalkoztatott ütőegyüttese, a Talamba Ütőegyüttes és kórustagjai adnak különleges koncertet. A négytagú ütőegyüttes tagjai közül két nyíregyházi kötődésű, a Kodály Zoltán Általános Iskolában és a Cantemus kórusaiban nevelkedett zenész is színpadra lép majd.

Forrás: MTI