fbpx

Öt magyar zenei produkció kapta meg idén először a WMMD Digitális Zenei Díjat

A zenei streaming területén az alábbi előadók jeleskedtek 2020-ban.

A több mint ezer partnerrel rendelkező WMMusicDistribution Kft. mintegy négyezer független magyar előadó és zenekar dalait kezeli és terjeszti digitálisan. A WMMD csapata segítségével válnak elérhetővé a zenei újdonságok Spotifyon, Apple Musicon vagy épp Deezeren.

Egy ilyen koncert- és fesztiválmentes év után a digitális sikerek még inkább felértékelődtek a zeneipar előadóművészei (és háttérhősei) számára, így munkájuk elismerése remélhetőleg tud egy kis inspirációt és motivációt csempészni a megnehezített körülmények közé. Egyben jelképesen a közönség és a szakma hálája is, amiért az alkotók, zenészek és stábjuk töretlenül dolgoznak a zenei vérkeringés életben tartásán – legyen szó dalszerzésről, klipek készítéséről, zenéjük terjesztéséről vagy épp az online jelenlét egyéb szeleteiről.

A WMMD a sikereket mérhető értékek, transzparens szempontok szerint tette mérlegre. Az egyes kategóriák a közönség érdeklődését tükrözve így álltak össze:

A legsikeresebb dal és videó

A streaming szolgáltatóknál (Spotify, Apple Music, Deezer) Rácz Gergő és Orsovai Reni Mostantól című dala volt a leghallgatottabb a WMMD partnereinek hangfelvételei közül. A Fonogram-díjas, A Dal 2020-győztes és slágerlista-rekorder videóklipje szintén a legtöbbször megtekintett hivatalos zenei videó volt 2020-ban.

A legsikeresebb előadó

Az Olyan Ő-vel abszolút berobbant Bagossy Brothers Company dalait hallgatták legtöbbször a streaming szolgáltatásokban, illetve az ő YouTube-csatornájukon töltötték a legtöbb időt a rajongók.

A külföldön legsikeresebb hazai előadó

Hazánkban is igencsak népszerű, ám a hazai előadók közül külföldön a legtöbbet hallgatott előadó a Paddy and the Rats!

A legtöbb YouTube-lájkot szerző előadó

Az AK26 rajongói nyomták meg legtöbbször – a WMMD partnerei közül – 2020-ban a YouTube-on elérhető like-gombot, amellyel egy kattintással ki tudják fejezni támogatásukat a duó iránt.

Különdíj Az év partnere

A WMMD munkatársai szavazták meg Böbe különdíját azért, mert ő az a független előadó, aki a legtöbbet próbálja kihozni a digitális szolgáltatásokból, s akinek hozzáállása, lelkesedése nemcsak megkönnyíti a közös munkát, de eredményessé is teszi azt.

Kiemelt kép: Bagossy Brothers Company / Hegyi Júlia Lily fotója

A rovat további cikkei