Kortárs galériák kínálatával bővül az idén második alkalommal megrendezett műtárgy-seregszemle, amely a legnevesebb szereplők kínálatát tárja a széles közönség elé. Közöttük van az acb Galéria, a Viltin, a Vintage Galéria, a Godot Galéria és még sokan mások. Festmények, grafikák mellett bútor, csillár, ékszer, numizmatika, óra, papír-régiség, porcelán és kerámia, textíliák, vallási tárgyak is megtalálhatók a kínálatban. A seregszemle kiemelt résztvevője az idén százéves BÁV, amelynek szakemberei sok érdekes előadáson és kerekasztal-beszélgetésben vesznek majd részt a kiállítás ideje alatt.

A tavalyi kiállításon nagy sikert aratott Szőke Gábor Miklós gigantikus arany oroszlánja. Az extrém méretű, leggyakrabban állatokat megörökítő alkotásairól, extravagáns, indusztriális stílusáról ismert alkotó az idén is különleges szoborral várja a látogatókat a Makláry Fine Arts Galéria képviseletében.

A kiállítás nemcsak a műgyűjtőket és a vásárlókat szeretné megszólítani, hanem olyan érdeklődőket is szívesen látnak, akik szeretnének egy kicsit közelebb kerülni a műtárgyak és a műgyűjtés világához. A kiállítás programját előadások, kerekasztal-beszélgetések és tárlatvezetések színesítik. A művészeti iskolásokat nyolc alkalommal induló tárlatvezetésre várja Antalffy Péter művészettörténész, aki műgyűjtemények világában kalauzolja a fiatalokat.

Idén a beteg gyermekek különleges kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítványt támogatja a kiállítással párhuzamosan zajló jótékonysági online aukció. Az elárverezett tárgyakat a felvonuló galériák ajánlották fel, a licit online zajlik február 20-tól.

A rendezvény kiemelt partnere a CIB Bank, aki idén már második alkalommal támogatja a művészeti vásárt.

A kiállítás támogatója még a B.Braun Magyaraország, akik a diákok részére biztosítanak csoportos tárlatvezetést naponta két alkalommal. Bővebb információ itt található.

Nyitókép: Makláry Fine Arts Galéria