A zenekar koncertjein megszólalnak a Kárpát-medence leggyönyörűbb muzsikái. Fontosnak tartják a hagyományőrzést, ezért a fellépéseik mellett a népzeneoktatásban is szerepet vállalnak. Nevükhöz kötődik a néhány évvel ezelőtt megalapított kárpátaljai népzenei képzés.

Rendszeres résztvevői Magyarország legnagyobb fesztiváljainak, emellett az elmúlt években Európában és a tengerentúlon is koncerteztek. Játszottak – többek között – Venezuelában, Indiában, Görögországban, Angliában, Ukrajnában, Mexikóban és az Egyesült Államokban. 2006-ban a Magyar Köztársaság küldöttjeiként részt vettek az Egyesült Királyság 1956-os díszünnepségén, mégpedig olyan kiváló művészek társaságában, mint az Oscar-díjas Jeremy Irons, Vásáry Tamás zongoraművész, és a Grammy-díjas népdalénekes, Sebestyén Márta. A műsor után személyesen gratulált nekik Károly, walesi herceg és Margaret Thatcher volt angol miniszterelnök.

Mindezeknél fontosabbnak tartják azonban az a szeretet, amellyel fogadják őket az ország legkisebb falvaiban és a világ legnagyobb színpadain egyaránt.

Az esemény itt érhető el.