fbpx

Pécsett is szólt a térzene

Klasszikus zenével töltötték meg a pécsi Széchenyi teret szombaton, fúvósok adtak koncertet.

A program célja, hogy minél több ember találkozzon a klasszikus zenével. Ahogy a pécsi Zeneszüret Fesztiválon, azok is, akik az utcákon sétálnak, hallják a muzsikát – mondta Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója Az országos programsorozat október elsején, a zene világnapján indult és minden 5000 fő feletti várost érint.

– Kicsit a békebeli időszakot idézi: annak idején a korzón a zenészek, rézfúvósok a sétáló közönség számára zenéltek, de ennél azért jóval többről van szó. Célja, hogy a klasszikus zenét is megszerettesse – mondta Páva Zsolt, Pécs polgármestere.

A programsorozat nyitóhétvégéjén Pécs mellett, Dunaújvárosban, Salgótarjánban, Pásztón, Nagykanizsán, Szombathelyen és Budapesten tartottak szabadtéri koncerteket. A program részeként a hazai zeneművészeti szervezetek éves szinten 5030 hangversenyt szerveznek majd a hagyományos programok mellett, ebből 2224 köztéri, 556 egyházi és 2250 ifjúsági koncert megvalósítására törekszik a programot elindító Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkársága.

Forrás és fotók: pecsma.hu

A rovat további cikkei