Az eseményen összesen 115 program várja az érdeklődőket a Győri Nemzeti Színházban és a Kisfaludy Károly Könyvtárban. A megnyitót pénteken 11 órakor tartják a színházban, ahol átadják Mezey Katalin Kossuth- és József Attila-díjas írónak és költőnek a könyvszalon alkotói díját. Aznap este a Kaláka együttes jubileumi koncertet ad.

A három nap alatt meghívott szerzőként jelen lesz mások mellett Böjte Csaba, Czakó Zsófia, Dragomán György, Háy János, Juhász Árpád, Szabó T. Anna és Tőzsér Árpád.

Forrás: A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Facebook oldala

A könyvbemutatók mellett már ötödik alkalommal rendezik meg Kortársasjáték címmel a színház drámaíró versenyét. A három meghívott szerző – Fábián Péter, Formanek Csaba és Pozsgai Zsolt – pénteken húzza ki a Kisalföld megyei napilap aznapi számának szalagcímei közül azt a témát, amelyből egy nap alatt három rendező és tizenhét színművész segítségével színpadi művet alkotnak. A darabokat szombat este mutatják be, az előadásokat a Forgács Péterből, Benedek Szabolcsból és Horváth Sándor Domonkosból álló zsűri értékeli majd és kiosztják a legjobb színész, színésznő, drámaíró, rendező és közönségdíjakat.

Vasárnap este Egy fess pesti este címmel Kamarás Iván ad koncertet, szintén a színházban. A gyermekeknek pénteken Bíró Eszter koncertezik, szombaton Malek Andrea és az Eszement MeseBand lép fel, vasárnap pedig a Fogi Színház a Süsü, a sárkány című zenés mesejátékot mutatja be.

A háromnapos író-olvasó találkozón mutatják be a győri illetőségű köteteket is.

Nyitókép: Marcali Gábor