fbpx

Percenként változó kiállítás nyílik a Balatonnál

Senki nem tudhatja majd előre, hogy meddig lehet a pillanatnyi vizuális élmény részese.

2021. augusztus 2. és szeptember 12. között a tihanyi Rege Galériában látható a hazánkban egyedülálló The Frame digitális fotóművészeti kiállítás. A Bánhalmi Norbert fotóművész által megálmodott tárlat öt elismert művész életpályájának kiemelt alkotásait mutatja be egyedi módon.

Egy állandóan változó világ leképezése ez a kiállítás. A kihelyezett digitális képkereteken random időintervallumonként cserélődnek majd a felvételek, így minden látogatónak más és más vizuális élményben lehet része.

Fotó: Polonyi István
A digitális fotóművészeti kiállításon öt Art televíziót helyeznek el, amelyek kikapcsolt állapotban úgy hatnak, mint egy-egy képkeret.

„Külön-külön lesznek elindítva, tehát nem egyszerre fognak majd váltani még akkor sem, ha egyezik az időzítés. Senki nem fog kétszer ugyanazzal a kiállítással találkozni, mindig egyedi élményt fog kapni akkor is, ha a hat hét alatt többször is ellátogat ide” – magyarázta a fotóművész.

Bánhalmi Norbert fotója

Mint fogalmazott, a koronavírus-járványt és a klímaváltozást mindenki a saját bőrén érzi, éppen ezért a művészettel ilyen különleges formában szerette volna leképezni és érzékelhetővé tenni, hogy egy állandóan változó világban élünk.

A kiállításon Bánhalmi Norbert fotóművész, Nagy Zoltán táj- és városfotós, Polonyi István reklámfotós, Berentés Ágnes barlangfotós és Szekeres János természetfotós különleges látásmódú alkotásait tekintetjük meg.

Bánhalmi Norbert
Bánhalmi Norbert hivatásos katonaként kezdett a fotózással foglalkozni a Magyar Honvédség keretein belül. Nevét leginkább akkor ismerhette meg az ország, miután Elek Erikával közösen kiadta a mellrákkal műtött hölgyek aktfotóit és személyes történeteit tartalmazó első könyvét. A kötet 15 nő rögös útját mutatja be a diagnózistól egészen addig, hogy hogyan kapta vissza az igazi életét.
Dolgozott többek között New Yorkban is. Ő hazánk egyik első partifotósa, az idei, részben hazai rendezésű futball Európa-bajnokságon pedig a Budapesten játszó holland válogatott őt választotta Budapesten hivatalos fotóművészének és reklámfotósának.
Jövő évtől a fotózás iránt érdeklődést mutató gyerekeket is szeretné támogatni, ezért nagy álma egy digitális kiállítási és közösségi tér megnyitása Budapesten.

A nyitóképet Berentés Ágnes készítette.

A rovat további cikkei