Misztikus középkori kalandfilm készül Gera Marinával. A fekete pók című svájci–magyar koprodukciót támogatja a Nemzeti Filmintézet.

A fekete pók című filmet a Laokoon Filmgroup (a Tiszta szívvel, a Saul fia és a Napszállta gyártója) és a svájci Snake Film készíti az NFI 54 millió forintos támogatásával, Markus Fischer rendezésében. A XII. században játszódó produkció Jeremias Gotthelf azonos című, nagy sikerű könyvének adaptációja, a mozibemutatót jövő novemberre tervezik az alkotók.

A hátborzongató történet főszereplője egy bátor, fiatal bába (Lilith Stangenberg), aki paktumot köt az ördöggel, hogy megszabadítsa faluját a német lovagok sanyargatásaitól, ám az ördög pókok tömegét szabadítja a falura. A 36 napos forgatás a szigorú járványügyi szabályok betartásával az NFI fóti szabadtéri díszleteiben, a göböli középkori díszletvárosban és a szentendrei Skanzen területén zajlott. A forgatáson körülbelül 120 tagú magyar – köztük statiszták, kaszkadőrök – dolgozott.

Lilith Stangenberg, Nurit Hirschfeld, Ronald Zehrfeld és Anatole Taubmann svájci és német színészek mellett a magyar Gera Marina is játszik a filmben, akit az Örök télben nyújtott alakításáért tavaly Emmy-díjjal ismert el a Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia.

A kormány gazdaságvédelmi akcióterve keretében, a magyar mozgóképszakma hosszú távú fejlesztése érdekében minden idők legnagyobb állami forrásból megvalósuló hazai stúdiófejlesztése kezdődik el az NFI fóti stúdiókomplexumában. Négy új stúdió fog épülni, melyek együttesen 9600 négyzetméter hasznos alapterülettel növelik a jelenlegi kapacitást, így összesen 12 200 négyzetméter áll majd rendelkezésre. A fejlesztés fontos minőségi jellemzője, hogy a négy új stúdió közül kettő-kettő összenyitható lesz, így nagy volumenű produkciók igényeit is ki tudják majd szolgálni, akár párhuzamosan is.

Fotók forrása: Laokoon Filmgroup