A nyolcvan éve alapított filmstúdió, az al-Ahrám szombatra virradóra vált a tűz martalékává. A tűz keletkezésének oka egyelőre nem ismert, a tűzoltóknak több mint hat órára volt szükségük a lángok megfékezéséhez. Az épületben a katasztrófa idején nem tartózkodott senki.

A lángok három környező épületre is átterjedtek, de az embereket onnan is még időben sikerült kimenekíteni, ők az éjszakát az utcán töltötték  – jelentették különböző hírportálok és az AFP hírügynökség. A mentőknek többeket a helyszínen kellett ellátni a belélegzett füst miatt.

Egyiptomban gyakoriak a halálos tűzesetek a tűzvédelmi szabályok be nem tartása, valamint a tűzoltók és a mentők lassú kiérkezése miatt. A helyi média beszámolója szerint a tűz előtt 24 órával fejezték be a stúdióban egy olyan televíziós sorozat forgatását, amely a muszlim böjti hónapra készült.

A ramadán múlt hétfőn kezdődött el, és ebben az időszakban Egyiptomban és az arab világ további részein is csúcsokat döntenek a tévés nézettségi mutatók.

Az al-Ahrám filmstúdiót 1944-ben alapították, és 27 ezer négyzetméteren folyt benne a munka. Az ötvenes években Egyiptom a világ harmadik legnagyobb filmgyártója volt, az al-Ahrámban számtalan mozifilm és televíziós sorozat készült.