A nemzeti ünnep alkalmából Porond Ifjú Csillaga díjjal tüntették ki Fülemen Tamás artistaművészt, valamint Tihany Életműdíjat kapott Zsilák György artistaművész március 15-én a Fővárosi Nagycirkusz Fesztivál Plusz – Világsztárok Budapesten című díszelőadásán.

A magyar cirkuszművészek által 1993-ban alapított Porond Ifjú Csillaga elismeréssel azokat a kiemelkedően tehetséges fiatal artistaművészeket tüntetik ki, akik már nemzetközi szinten is kivételes teljesítményt nyújtottak: a díjat évente egy fő vagy egy artista csoport kaphatja meg. A rézből készült, bohócot formáló műalkotás Feldman László műve.

Idén a Porond Ifjú Csillaga díjat Fülemen Tamás artistaművésznek ítélte oda a szakmai kuratórium.

Tihany Életműdíjban idén a magyar és a nemzetközi cirkuszélet meghatározó és karakteres alakja, Zsilák György ’Fudi’ artistaművész részesült.

A múlt század talán leghíresebb magyar származású cirkuszművésze és cirkuszigazgatója, Tihany (Czeisler Ferenc) tiszteletére alapított életműdíjat 2016 óta adják át olyan kiváló, tapasztalt artistaművészeknek, akik egész életükben a magyar cirkuszművészet hírnevének öregbítésén dolgoztak.

A nemzeti ünnep alkalmából a cirkuszművészet terén kiemelkedő artista tevékenysége elismeréséért Hortobágyi Károly-díjat kapott Dittmar Laido zsonglőr.