MNM_felfedezofuzet
Forrás: mnm.hu

A hátizsákban minden ott lapul, amire szükség lehet a felfedezés során, söt a játék nem ér véget a múzeumban: egy meglepetés csomag otthoni mókára hív.

Az Őskori túlélőkalauzt rejtő zsák 5-7 éveseknek készült, akik egészen az ősember világába repülhetnek el. A felfedező füzetből megtudhatják, hogyan éljenek túl az őskorban, ahol a mamut, a barlangi medve és az őstulok az úr. Szintén ezt a korosztályt szólítja meg a Segítség! Elvesztem Pannóniában! zsák, amely a Római Birodalom korába, Savaria híres városába kalauzolja el a kicsiket, ahol Isis istennő tiszteletére rendeztek egy fényes ünnepséget. Ámulatba esnek a hatalmas kocsik, a sok ember és a nyüzsgő piac láttán, ám amint ezeket csodálják, észreveszik, hogy valami nincs rendben. A probléma megoldásában a füzet fog segíteni a gyerekeknek.

A 8-13 éves korosztály számára készült az Utazás a három részre szakadt Magyarországon című füzet, amely a Magyar Királyságon át utaztat, ahol a Habsburg császár az úr. Meglátogatják a török pasa székhelyét és az erdélyi fejedelem csodákkal teli földjént utazhatnak.

A hátizsákokat a múzeum boltjában lehet beszerezni. Tartalma: felfedezőfüzet, íróeszközök, hegyező, párna, témánként változó meglepetés csomag.